4 moduri sa iti pazesti casa de hoti

Chiar daca pleci de acasa doar pentru cateva minute sau pentru cateva saptamani, este neaparat nevoie sa faci ceva ca sa previi actiunile hotilor, mai ales ca furturile din apartamente si case sunt tot mai frecvente. Exista cateva masuri pe care le poti lua, iar una dintre cele mai importante masuri de prevenire a furturilor din locuinte este folosirea de sisteme de alarme cu fir sau fara fir, in functie de ce buget dispui sau de necesitati. Mai sunt si alte moduri de a te feri de hoti, iata cateva dintre cele mai importante:

1.Inchide ferestre, usi si alte cai de acces

Intotdeauna cand pleci de acasa chiar si pentru zece minute, nu uita sa inchizi ferestrele, usile si orice alta cale de acces in casa ta. Hotii cand actioneaza, primul lucru pe care il cauta este o cale cat mai usoara de acces in casa. Foarte multi hoti intra pe fereastra, deci inchide ferestrele si usile neaparat, mai ales daca pleci in concediu.

2.Instaleaza-ti un sistem de alarma

Sistemele de alarma pot fi cu fir sau fara fir. Cele moderne sunt wireless, adica fara fir, pentru a oferi mai multa flexibilitate si confort. Asta nu inseamna insa ca cele de tip mai vechi nu sunt excelente pentru a preveni furturile. Sistemele de alarma au rolul in primul rand de a speria hotii, iar in al doilea rand de a anunta personalul unei firme de securitate sau autoritatile in legatura cu o posibila spargere de locuinta.

3.Alege un sistem de supraveghere video

Sistemele de supraveghere video nu mai sunt un lux de care inainte doar firmele mari se bucurau. Acum poti sa ai un astfel de sistem in propria locuinta, fara sa coste prea mult si fara multe batai de cap. Daca ai o casa mai mare, atunci un astfel de sistem este ideal pentru ca locuinta ta sa fie intotdeauna in siguranta.

4.Foloseste iluminatul cu senzori

Senzorii de miscare vor declansa aprinderea corpurilor de iluminat din curte in cazul in care vreun hot ar fi tentat sa iti sparga casa. Chiar daca nu este o modalitate de a prinde hotii, simpla folosire a iluminatului cu senzori de miscare va descuraja hotii, pentru ca ei se bazeaza pe locuri intunecate in care pot sa se ascunda si se deplaseaza cu ajutorul acestora. In momentul in care se aprinde lumina automat, hotii se vor speria, avand impresia ca sunt deconspirati si vor renunta cu siguranta la planurile lor.

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *