5 greseli de evitat cand cauti o casa

Atunci cand cumperi pentru prima data o casa e nevoie sa investesti foarte mult timp pentru cercetare, informare si intocmirea actelor. Asadar, daca te hotarasti sa cauti oferte de vanzare de case prin Cluj, trebuie sa te informezi cat mai mult, sa citesti, sa fii la curent cu piata imobiliara locala, si sa studiezi fiecare aspect al procesului de cumparare a unei case. Chiar si atunci cand ti-ai facut si tu temele, vei face o multime de greseli.

Desigur, dupa ce ai facut acel pas, vei vedea unde ai gresit si iti vei da seama ca unele probleme si situatii puteau fi rezolvate altfel si mult mai usor. Pentru ca multi si-au impartasit experienta cand vine vorba de cumparea unei case, acest articol incearca sa surpinda cateva din aspectele cu care s-ar putea sa te confrunti si iti arata cum sa faci fata acestora.

Incepe sa economisesti din timp

Cand stii ca la un moment dat vei vrea sa cumperi o casa, ar trebui sa iei in considerare sa incepi sa economisesti. Chiar si cu doi ani inainte, desi pare putin, te-ar putea ajuta.

Nu te grabi

Nu lasa pe ultimul moment acesta decizie. Multi incep sa caute o casa cand au un copil pe drum si se apropie termenul limita. Considera ca un apartament este prea mic pentru un alt membru al familiei si incep cautarile pe ultima suta de metri. Exista o multime de factori de luat in considerare, iar pentru a face o alegere cat mai buna, nu este recomandat sa te simti presat de anumite evenimente care vor avea loc in viata ta.

Inspecteaza bine casa

Atunci cand vei merge sa vizitezi casa, trebuie sa inspectezi fiecare coltisor. Trebuie sa pui intrebari, sa iei notite, sa verifici instalatiile, mai exact sa fii atent la cele mai mici detalii.

Obtine a doua parere

Daca te-ai indragostit de o casa va fi mai usor sa treci cu vederea peste anumite detalii care s-ar putea sa te deranjeze. Din pacate, aceasta dragoste oarba s-ar putea sa te coste mai incolo si de aceea este important sa aduci pe cineva care sa te ajute in acest sens.

Cumpara mobilier inainte sa te muti

Atunci cand te muti in casa noua, entuziasmul ca vei avea prima ta locuinta, te va face sa uiti ca acest lucru va aduce cu sine un nou set de cheltuieli. Intereseaza-te din timp de oferte si targuri, deoarece daca vei studia piata s-ar putea sa prinzi o oferta buna si sa economisesti ceva banuti. In caz contrar, faptul ca te-ai mutat intr-o casa goala sau un mobilier urat te va determina sa te grabesti si sa cumperi aproape orice, indiferent de pret.

Aceste cateva detalii s-ar putea sa te ajute cand cauti o casa de vanzare. Este o decizie importanta, iar daca la final nu esti multumit de rezultat, e evident ca nu vei putea da inapoi, sau sa schimbi. Ai rabdare, informeaza-te si cere ajutorul celorlalti.

Eden Imobiliare str. Dorobantilor nr 42 Ap 14 Et 1 Cluj-Napoca, Romania 400117 Phone: 0371376027

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *