Piata romaneasca ne surprinde an de an cu produse bune, de calitate dar la preturi cam piperate. Desi preturile legumelor si fructelor obisnuite fluctueaza dar nu depasesc un numar cat de cat decent, nu stiu cati dintre voi n-ati stat sa va ganditi de trei ori inainte sa cumparati fructe de padure. Acestea sunt prin esenta perisabile iar sezonul de recoltare e mai scurt, deci e cumva logic faptul ca sunt mai scumpe decat alte alimente din piata.

Celebrele afine de cultura ne cam ustura cel mai tare la buzunar. Dar in general noi, cumparatorii, nu ne dam seama cata munca si ce proces se afla in spatele unei plantatii de afin. Am afirmat mai sus ca afinele de cultura sunt produsele Dolce&Gabbana ale agriculturii deoarece sunt unele dintre alimentele cu cea mai mare valoare adaugata de pe piata romaneasca si nu numai. La fel cum pentru o marca de haine faimoasa esti dispus sa platesti un pret ridicat si afinele de cultura isi merita pretul deoarece in Romania exista plantatii putine, create insa cu harnicie si respect pentru viitorul client.

O plantatie de afin buna se creaza pe baza arbustilor livrati de pepiniere de incredere, cum este pepiniera de afini Olunden care ofera material saditor certificat si garantia ca arbustii vor da o recolta bogata de-a lungul a multi ani inainte daca ai grija de intretinerea plantatiei. Multa lume are idei si fonduri pentru a pune bazele unei astfel de afaceri de succes cu profit de invidiat. Insa putini au rabdarea si perseverenta de a-si ingriji afacerea, in acest caz plantatia de afini, pentru rezultate excelente.

Revenind la pretul afinelor de cultura, putem afirma ca acestea constituie perla horticulturii deoarece sunt foarte rezistente la boli si daunatori, au o durata de viata foarte lunga, chiar 40-50 de ani si nici nu ai nevoie de hectare intregi ca sa-ti iasa un business dragut. De altfel, pentru agricultura romaneasca din Ardeal, afinele de cultura ar putea reprezenta una dintre cele mai profitabile afaceri. Din nefericire, lipseste entuziasmul posibililor investitori care poate nu cunosc toate avantajele unei plantatii de afini astfel ca noi, cumparatorii, ne alegem cu afine de cultura din alte tari europene.

Agricultura sustine Romania dar marea intrebare e daca si Romania sustine agricultura. Personal, recomand produsele romanesti si aleg sa cumpar mereu alimente din piete, mai sanatoase, in defavoarea celor din supermarket. Iar cu acele afine de cultura romanesti nu duc lipsa in nicio iarna de dulceata si sirop parfumat.

S.C. Renard Olunden S.R.L. FINTEUSU MARE NR.59/A SOMCUTA MARE, ROMANIA 437341 Phone: 0740.393.238

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns