Ai magazin online? Ce știi despre pagina de produs?

Multor români cu aspirații antreprenoriale li se pare că un magazin online este calea spre succes. În plus, de ce nu ar fi? Nu ai nevoie de un spațiu de funcționare, stocuri și angajații de care ai nevoie în cazul unui magazin fizic. În afară de acest lucru, întreprinzătorii se gândesc că dacă site-ul X care vinde toate produsele posibile are succes, de ce nu și-ar face și ei un astfel de site. În primul rând mă gândesc la povestioara cu fabricantul de umbrele dintr-un orășel. Să zicem că în nordul Moldovei, într-un orășel, există un antreprenor care se ocupă cu fabricarea de umbrele. Și îi merge bine, toți locuitorii din oraș cumpără de la el. Un alt locuitor se gândește: dacă vecinului meu îi merge așa bine, de ce să nu încep și eu să fabric? Pâine este de mâncat pentru toată lumea. Și apare și al doilea fabricant de umbrele. Oamenii devin invidioși și, în scurt timp, în orășel apar zeci de fabricanți de umbrele. Profitul e tot mai mic. Primul fabricant își dă seama că nu a mai vândut o umbrele de câteva săptămâni, motiv pentru care se reorientează și începe să repare cizme. Cu zeci de fabricanți de umbrele în oraș, nimeni nu mai cumpără umbrele pentru că toți locuitorii și-au cumpărat în momentul în care au apărut zeci de comercianți, iar prețurile la umbrele au scăzut. La povestioara asta ar trebui să se gândească antreprenorii: concurența mare înseamnă un profit mai mic, ba chiar moartea afacerii.

Am făcut o introducere cam lungă. Așadar: ai un magazin online? Ce știi despre pagina de produs? Cei de la Silkmart au scris un articol și au realizat un infografic util despre pagina de produs.

Sunt 16 elemente esențiale luate în calcul și anume: imaginile de produs, galeria foto, prețul, transportul, elementele de trust, descrierea produsului, info produs, cross-sell, titlu, review-uri clienți, disponibilitatea produsului, adaugă în coș, comanda telefonică, social share, wishlist și up-sell

Fie că ai un magazin online, fie că îți dorești să îți deschizi un business online sau vrei să îți muți afacerea pe net, trebuie să iei în calcul cele 16 elemente pe care le regăsești detaliate mai jos, în infograficul realizat de echipa de la Silkmart:

infografic-pagina-de-produs-silkmart

Dacă te-au interesat informațiile prezentate în infografic, ar trebui să urmărești mai des articolele și sfaturile pe care le publică cei de la Silkmart.

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *