Dacă e Bacalaureat înseamnă că avem o nouă recoltă de perle, perle BAC 2012

Partea hazlie a Bacalaureatului: perlele elevilor (foto: exclusivnews.ro)

Ca și în ceilalți ani, profesorii corectori la proba de Limba și literatura română s-au distrat copios și și-au mai descrețit frunțile la auzirea „perlelor” absolvenșilor de liceu.

Ce aflăm nou anul acesta? Că „Latina clasică este o limbă moartă, care nu se poate vorbi decât în scris. Dupa căderea Imperiului Roman, o parte din latina clasică defunctă a devenit bulgară”.

Încă de pe vremea boierilor economiile erau la putere: „Mulţimile de boieri exploatatori îşi ţineau banii numerar în pungi. Haiducii îi atacau şi îi uşurau de bani în toate baladele.”

Ciprian Porumbescu a fost un geniu nu doar muzical, ci și literar: „Balada e o specie a liricii populare inventată de Ciprian Porumbescu.”

Ca în fiecare an, Eminescu nu s-a putut sustrage „perlelor” elevilor: „Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia.”

Mircea cel Bătrân a fost un fel de Benjamin Button, dar ciudat este și faptul că elevii cred că el a fost înmormântat cu umbra sa: „Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, stă la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primeşte politicos, dar cu obraznicie, şi-l face în tot felul, ca pe o albie de porci”; „Mircea cel Bătrân a fost înmormântat la Cozia, împreună cu umbra sa.”

Avem și o sursă

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Ultimele postari ale lui Bogdan Federeac (vezi toate)

3 thoughts on “Dacă e Bacalaureat înseamnă că avem o nouă recoltă de perle, perle BAC 2012

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *