De vorba cu natura la un ceai

Stateam in iarba inalta, pe spate si priveam cum norii se plimbau pe cerul albastru, in goana nebuna, Poate furtuna era aproape, poate era doar un joc inainte de inserare. Mai conta?

Zumzetul albinelor se auzea in jur, drept muzica si sentimente de liniste si pace imi imbracau inima.

Cand vine vorba de ceaiuri naturiste, acestea reprezinta cea mai usoara si la indemana metoda de a ne pastra sanatatea. Plantele din care sunt fabricate sunt selectionate cu atentie, astfel incat sa existe beneficii in privinta unui tratament adecvat.

Ceaiurile ajuta in tratarea a numerose afectiuni, de aceea este recomandat sa fie consumate cele care se potrivesc nevoilor fiecarei persoane. Indiferent ca este un ceai de salvie, de anghinare, de tei, de galbenele, fenicul, sau din alte plante, ajuta la mentinerea sanatatii, .

Ceaiurile pot sa insoteasca tratamentul dat de medic sau pot reprezenta o cura in sine pe termen lung. Indiferent de alegere, vin in sustinerea unei vieti implinite, pentru ca acolo unde nu este sanatate, lipseste si pacea, asa cum lipsesc si restul elementelor de baza pentru un zambet fericit.

Natura ofera cu dragoste din darurile sale si cu cat plantele vin dintr-o zona cu mai putina poluare, cu atat isi fac efectul in tratamente si contribuie pentru un rezultat satisfacator. Indiferent de produsele carora le este destinata, fiecare planta are o anumita perioada optima cand trebuie sa fie culeasa si este de asemenea foarte importanta este modalitatea de uscare, dar si de pastrare. Un mediu uscat si bine aerisit este cel optim in ultimele doua privinte amintite. Citisem undeva ca, plantele pe care le folosesti, indiferent de tratament, este minunat daca ar fi alese din zona in care te-ai nascut sau din zona in care locuiesti, pentru ca au cel mai bun efect.

Natura ofera intotdeauna daruri pe masura nevoilor. Cu cat esti mai aproape de aceasta si stii sa o pastrezi si sa o respecti, te rasplateste cu sanatate si ganduri senine.

Ma simt bine de fiecare data cand stau pe spate, in iarba inalta, atat de bine ca am numai sentimente placute si ganduri senine, parfumate in aroma unui ceai natural, fie ca e seara, inainte de o furtuna nebuna, sau dimineata devreme, cand soarele isi face aparitia printre nori intunecati.

Ai grija de tine si alege un ceai din plante pentru un organism puternic care sa fie capabil sa lupte impotriva bolilor.

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *