Evoluția tehnologică și evoluțiile nevoilor. Nevoia de siguranță

Odată cu evoluția tehnologiei se schimbă și nevoile oamenilor. De mai puțin de trei secole nevoile oamenilor și stilul lor de viață se schimbă constant. Totul a pornit de la Revoluția Industrială. Până la Revoluția Industrială stilul de viață al oamenilor nu se schimbase prea mult de-a lungul mileniilor. Dar atunci s-a schimbat ceva, iar evoluția nu a mai putut fi oprită. La început a existat temerea că industrializarea va lăsa oamenii fără locuri de muncă. Au trecut ceva mai mult de două sute de ani și oamenii au în continuare locuri de muncă. Pentru că nevoile s-au schimbat în funcție de tehnologie. Discrepanțele sunt tot mai mari pe măsură ce ne apropiem zilele noastre. Pentru generația părinților noștri sunt destul de ciudate locurile noastre de muncă. Nu mai vorbim de industria grea și ușoară cu care erau obișnuiți ei, vorbim tot mai mult de servicii. Și despre consumierism. Este destul de greu pentru părinții noștri să înțeleagă de ce trebuie să ne schimbăm telefonul deși nu s-a stricat sau de ce avem nevoie de un laptop mai bun. Sunt lucruri dezbătute tot mai mult în ultimii ani și despre care s-au scris (deja) biblioteci întregi. Ceea ce se numea înainte lux, acum numim necesitate. Este un adevăr al vremurilor noastre.

Luăm două exemple concrete. Lucrez într-o librărie. Într-una din zile coboară la subsolul librăriei două persoane dubioase. Îi urmăresc din priviri, sunt atent la fiecare mișcare. Apoi, când încep să urce scările, continui să îi urmăresc pe ecranul camerelor de supraveghere. Unul dintre ei îi atrage atenția colegei mele, celălalt a văzut telefonul nesupravegheat și a încercat să îl ia. În momentul în care am văzut mișcarea pe camere, am și urcat în fugă, apoi am alergat după ei. Pe unul l-am prins, apoi am chemat și Poliția. Datorită camerelor de supraveghere am reușit să împiedicăm furtul. În altă zi dispar „din senin” vreo 400 de lei din casă. Mister total. Încep să analizez bonurile, apoi corelez bonurile mari cu imaginile de pe camerele de supraveghere. Așa am observat că cineva a întins banii, a primit cărțile și bonurile, dar între timp își băgase banii înapoi în buzunar. Am avut noroc că tipul avea card de fidelitate și l-am putut contacta să vină să aducă banii. Două incidente în care de mare ajutor mi-a fost sistemul video de supraveghere.

De aceea spun: sistemul video de supraveghere în cazul unei afaceri este o necesitate, nu un moft. Și am ilustrat afirmația cu două dintre multiplele accidente pe care le-am avut.

Dacă ai o afacere și nu dispui de un sistem video de supraveghere nu ar strica să arunci un ochi aici: http://www.sdsmag.ro/. Investițiile în cazul unui sistem video de supraveghere nu sunt mari, dar beneficiile sunt. În afară de faptul că potențialul hoț este dezamăgit când vede camere de supraveghere, știi că întotdeauna este un ochi care veghează ca toate lucrurile să funcționeze cum trebuie.

Siguranța este una dintre nevoile primare ale oamenilor. Când ții la afacerea ta vei face tot ceea ce îți stă în putință ca totul să meargă bine, fără incidente. Este pledoaria mea pentru atenție și siguranță. Nevoile oamenilor se schimbă conform evoluției tehnologice. Articolul de față ar trebui să demonstreze aceste concluzii

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Un răspuns la „Evoluția tehnologică și evoluțiile nevoilor. Nevoia de siguranță”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *