Poate ați observat că feed-ul de Facebook s-a mai curățat puțin și aveți tot mai puțin știri și articole alarmiste și au început să apară (din nou) postări care să stârnească interesul. Trei tipuri de postări mi-au atras atenția în mod special. Una dintre ele ține de domeniul culinar și, de obicei, sunt scurte clipuri despre cum să faci repede anumite tipuri de mâncare. A doua categorie de postări se referă la frumusețile țării și sunt reprezentate de seturi de fotografii ce ne amintesc că avem o țară frumoasă și spectaculoasă, cu peisaje de basm și monumente superbe. Cea de-a treia categorie este legată cumva de bricolaj. Este o categorie mai amplă, căreia îi voi acorda mai multă atenție.

Acoperișul din lemn dă un altfel de aer casei
Acoperișul din lemn dă un altfel de aer casei

Se pare că românii (mă refer aici la utilizatorii de Facebook) au început să fie mai interesați de cum să-și amenajeze locuința într-un stil personal sau cum să o poată îmbunătăți decât de mondenități, cancanuri și teorii ale conspirației. Personal mă interesează mai mult care sunt avantajele unui acoperiș stratificat decât să citesc aceleași teorii obosite despre cum strămoșii noștri, dacii, au fost cei mai de seamă dintre locuitorii din Antichitate. Apropo de avantajele unui acoperiş stratificat din lemn: știți de ce aceste acoperișuri sunt cea mai bună opțiune pe care o ai la îndemână atunci când construiești o casă? Nu doar pentru că lemnul este o alternativă durabilă și estetică pentru un acoperiș, dar și pentru că te vei putea bucura de parfumul de brad pe care îl emană acest tip de construcție. În plus, este relativ ieftin și nu doar că dă un astfel de aspect locuinței tale, ci o și ajută.

Mă uitam în urmă cu câteva luni la ce mic aveau impactul pe Facebook postările unei firme care se ocupă de construirea caselor de lemn. Asta era înaintea sărbătorilor de iarnă. După nici trei luni văd mii de share-uri la modelele de casă pe care le propun, văd tot mai multe comentarii în care oamenii pun întrebări în legătură cu costurile de producție, în legătură cu diferite aspecte tehnice sau comentarii prin care cer date de contact pentru a beneficia și ei de case din lemn.

Mie aceste lucruri mi se pare extraordinare. Pentru că, în sfârșit, Facebook este o rețea socială, în care utilizatorii împart experiențe și sfaturi utile, nu teorii alarmiste și știri pe care le citești și nu rămâi cu nimic din ele.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns