Imbunatateste-ti starea de bine de la birou cu cateva sugestii simple

Toamna e un anotimp al incheierii unui ciclu din natura, dar in acelasi timp reprezinta un nou inceput. Dupa vara insorita si concediul relaxant, avem prilejul de a incepe o noua etapa pe plan profesional si de a ne stabili noi obiective in activitatea pe care o desfasuram.

Pentru asta, ai nevoie de materiale care sa te ajute sa te organizezi si sa iti faci munca la birou nu doar mai usoara, ci si mai placuta. Poti incepe prin a te gandi la cum ai putea sa folosesti in munca ta de zi cu zi elemente de birotica si papetarie astfel incat sa iti imbunatatesti productivitatea si sa iti faci procesul de lucru mai placut.

Stiai ca in China, exista o disciplina numita Feng Shui care se bazeaza pe principiul de creare a armoniei in mediuli in care traim pentru a ne creste nivelul de prosperitate si bunastare? Conform flosofiei chineze, exista un suflu de energie care circula prin intregul univers. El poate fi fructificat prin lucrurile care ne inconjoara pentru a favoriza dezvoltarea noastra si a aspectelor vietii noastre.

Indiferent de cum percepi acest aspect al culturii chineze, probabil ca ai observat cum te face sa te simti un mediu haotic si dezorganizat: te poti simti mai lipsit de vlaga, mai putin motivat si cu mai putina claritate in gandire. Pe cand daca te afli intr-un mediu in care domina ordinea, culorile vii si esti inonjurat de lucruri ingrijite, poti avea mai multa pofta de munca si o stare de spirit mai calma.

Foloseste-te de hartie sau carton colorat pentru a-ti nota lucrurile importante sau pentru a crea coperte de titlu prin filele din dosarele tale, spre exemplu. Culorile au un efect terapeutic asupra noastra si actioneaza imediat asupra modului in care ne simtim. Gandeste-te la culoarea albastru si la linistea pe care o emana, la culoarea galben care iti da o senzatie de caldura. Ele au efect direct asupra sistemului nostru nervos, asa ca de ce sa nu profiti sa te inconjori la birou de acele culori care te binedispun?

Poti folosi alte elemente de birotica si papetarie precum separatoare pentru a-ti organiza fisele si documentele, notes-uri pe care sa le amplasezi in jurul tau pentru a-ti mentine la vedere lucrurile importante pe care le ai de facut, precum si agrafe pentru a grupa fise care apartin una de alta.

Mai mult, iti poti aduce de acasa lucruri care au valoare sentimentala si iti dau o senzatie de bine cand le ai alaturi. Poti saalegi o planta pe care sa o ingrijesti si pe care sa o privesti cand ai nevoie sa iti golesti mintea in momente de stres sau in care ai nevoie de inspiratie.

Astfel de mici schimbari in viata ta, in timp, duc la rezultate mari.

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *