India – cultura bijuteriilor sofisticate

Cultura indiana este una fascinanta, iar cand vine vorba de bijuterii putem spune ca reprezinta una din cele mai spectaculase metode de a purta accesorii. In ziua nuntii, insa si in numeroase ocazii, o femeie este impodobita cu o multime de bijuterii specifice. Chiar daca sunt frumoase si spectaculoase, noi, cele din cultura occidentala, nu le putem purta deoarece ar fi o modalitate prea exagerata de a ne accesoriza. De aceea, o pereche de cercei din India de argint sunt mai mult decat perfecti daca esti pasionata de acesta cultura.

In India, bijuteriile se poarta aproape peste tot, iar noi cei care suntem obisnuiti cu bijuterii simple si putine am putea spune ca sunt exagerate. Insa pentru ei, trebuie sa stim ca fiecare are o semnificatie aparte si sunt reguli si semnificatii dupa care se poarta si care trebuie respectate. Pentru fiecare eveniment special se poarta anumite bijuterii care au o semnificatie aparte. In India, bijuteriile sunt importante deoarece reprezinta mostenirea pe care o fata o primeste la nunta.

Cu siguranta multi dintre noi am vazut, in special in filmele indiene, cum femeile poarta aceste bijuterii. Dar hai sa vedem care sunt cele mai importante dintre ele.

Nath. Acesta este cercelul din nas. De obicei se poarta in nara stanga, deoarece se considera ca ar avea legatura directa cu organele reproducatoare ale femeii.

Cerceii. In India nu se intampla ca o fata sa nu poarte cercei. De obicei acestia sunt ornamentati in special cu flori, acestea fiind considerate stimulente erotice naturale.

Tikka. Acesta este un ornament, ca un pandativ ce atarna pe mijlocul fruntii.

Colierele. Acestea sunt foarte populare in India. Spre deosebire de cultura noastra, cand femeile casatorite poarta verighete, in cultura indiana, femeile casatorite poarta un tip de colier numit Mangalsutra.

Bratarile. Practic acestea sunt purtate ca sa acopere mainile femeilor si sunt formate din seturi de 8-12 bratari.

Bijuteriile pentru picioare. In India, picioarele sunt considerate ca fiind parti impure ale corpului. De aceea, bijuteriile acestea sunt mai senzuale, demne de adoratie.

Dupa cum putem observa, bijuteriile din cultura indiana sunt mai speciale si au o semnificatie mai puternica. Pe langa efectul estetic acestea au si o simbolistica mai profunda. De obicei noi nu acordam atentie semnificatiilor pe care unele bijuterii le pot avea si le alegem pentru a ne completa tinuta.

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *