Locuintele din Brasov, barometru al nivelului de trai

Din momentul in care decizia de achizitie a unei locuinte se intrezareste, fiecare viitor proprietar are deja in minte pretentiile asociate cu imobilul, ce si-ar dori sa aiba parte, fata de trecut. Daca intervine si decizia de mutare intr-un alt oras, cu atat mai mult sunt numeroase aspecte de care se tine cont.

Stiai ca Brasovul a fost declarat, oficial, orasul cu cele mai avantajoase costuri ale vietii? Un studiu realizat in acest sens arata ca Brasovul castiga detasat in topul oraselor unde costurile aferente intretinerii nu sunt atat de ridicate sau cel putin sunt justificate. Anul trecut povestea a fost aceeasi. La ce se raporteaza asta? Specialistii spun oamenii au perceptii diferite despre ce este costul mare sau mic al acestor cheltuieli.

Insa, un rol important aici il are si traiul intr-un anumit oras privind calitatea vietii. Tine de dezvoltarea unui oras de asemenea, de posibilitatile pe care le ofera cetatenilor. Spre exemplu, la capitolul imobiliare Brasov a existat un interes tot mai mare de investitie in acest sector, preturile au crescut, piata s-a dezvoltat. Spus pe scurt, dezvoltarea sporita a avut influenta si in sectorul imobiliar.

Oamenii spun ca sunt mai multumiti de viata lor cand spre exemplu dispun de o locuinta noua, cu toate facilitatile posibile. Fata de apartamentele vechi ce adesea au nevoie de investitii masive pentru a fi in pas cu noutatea, cu sistemele la ora actuala, locuintele noi scutesc pe proprietari de astfel de situatii.

Piata de imobiliare din Brasov

Un mare avantaj aici tine de faptul ca marele dezvoltator Maurer a investit in crearea unui nou cartier rezidential. Proiectul ambitios a venit ca inca o dovada a faptului ca se tine cont de calitate, de constructii cu arhitectura moderna.

Zona este una de mare interes, zona Tractorului, acolo unde locuitorii din Brasov si-ar dori sa locuiasca. Aici diversitatea tipurilor de apartamente favorizeaza pe toata lumea. In primul rand trebuie spus ca vor fi 14 imobile, un cartier ce va cuprinde blocuri de 6, 8 sau 4 etaje.

Ca si zona, trebuie spus ca vecinatatea este in masura sa aduca un mare plus pentru stilul de viata al proprietarilor. Asta pentru ca in imediata apropiere, la distanta de doar cateva minute, se afla institutii scolare, zone de divertisment, de distractie sau comerciale.

In al doilea rand, se tine cont de compartimentari aparte si de facilitati complete. Proiectul de la Maurer dispune de optiuni atat pentru cei interesati de spatii mai compacte precum garsoniere, cat si pentru cei care isi doresc apartamente de 2 sau 3 camere. Duplexurile sau studiourile completeaza si ele oferta imobiliara.

Cat despre modalitatea de plata, exista aceeasi varietate. Se poate achita pretul unui imobil in transe sau chiar si in rate direct la dezvoltator. Asta da sansa celor care isi doresc achizitia unui apartament aici sa isi asume acest pas inca din faza de proiect, la orice moment al acestuia si pana la terminarea lui.

Viata in Brasov poate fi una excelenta. Multumirea incepe cu pretentiile fiecaruia, insa clar se raporteaza si la modul in care traim, casa pe care o detinem, confortul pe care ni-l cream.

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *