Mobila perfecta pentru copilul tau

Multi parinti nu stiu ce sa faca atunci cand trebuie sa aleaga mobila pentru copii, cum ar trebui sa amenajeze intreaga camera. Pentru noii parinti alegerile pot fi mai complicate, insa sunt cateva directii importante care trebuie luate in considerare atunci cand alegi mobila pentru camera celui mic.

Functionalitate. Acest criteriu este esential atunci cand amenajezi camera copilului tau. Vei avea nevoie de piese de mobilier care sa corespunda nevoilor tale, dar si ale copilului tau.
Copilul tau va avea nevoie de un pat confortabil si de calitate, un loc unde sa il poti schimba. De asemenea, iti vei dori un dulap care are un spatiu de depozitare suficient pentru a satisface nevoile camerei.

Spatiu. Alegerea unui mobiler pentru camera copilului trebuie sa tina cont si de marimea camerei. In cazul in care dulapul va fi prea mare, camera se va supraaglomera, iar daca este prea mic, camera va parea goala. Inainte de a alege mobila pentru copii ar fi recomandat sa masori spatiul si sa stii care ar fi marimea ideala pentru camera copilului tau. De cele mai multe ori piesele de mobilier nu lasa prea mult spatiu pentru joaca. Din aceasta cauza, mobilierul trebuie adaptat stilului de viata al fiecarui copil, trebuie sa ii creezi un spatiu care sa ii ofere posibilitatea de joaca.

Estetic. Nu putem uita de design si de aspectul general al camerei. Cel mai inteligent mod de a alege o mobila de copii este sa optezi pentru piese de mobilier care vor putea fi folosite un timp indelungat. Asigura-te ca mobilierul pe care l-ai ales va fi potrivit pentru camera copilului pe termen lung, si nu doar pentru 2-3 ani. Cauta modele simple care sa fie potrivite si pentru o varsta mai inaintata a copilului tau.

Durabilitate. Nu uita sa verifici constructia si calitatea pieselor de mobilier. Chiar daca unele piese de mobilier pot avea un pret mai ridicat, nu lasa ca banii sa dicteze calitatea pieselor de mobilier pentru camera micutului tau. Pe langa faptul ca acestea trebuie inlocuite dupa o perioada scurta de timp, instabilitatea acestora poate fi un aspect periculos pentru cel mic.

Avand in vedere aceste criterii, vei reusi sa alegi mobilierul potrivit pentru camera copilului tau. In cazul in care ai facut cele mai bune alegeri, mobila pentru copii va rezista un timp indelungat si va fi potrivita pentru toata perioada copilariei.

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *