Nu mai credeţi tot ce vedeţi pe net

nelson.freemanȘtirea care a făcut astăzi înconjurul lumii este cea că Nelson Mandela a murit. Primul președinte de culoare al Africii de Sud, luptător împotriva apartheidului, a inegalității și a tuturor discriminărilor rasiale, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, Nelson Rolihlahla Mandela, născut pe 18 iulie 1918, a murit pe 5 decembrie.

Știrea morții sale, mi-a smuls un zâmbet ironic după ce pe Facebook a apărut o imagine, pe care au și distribuit-o mulți, o poză cu un bătrân simpatic pe care scria R.I.P. Nelson Mandela. Dacă ai văzut filmul Invictus și ai auzit că a murit Mandela, nu îți pui mari întrebări, cauți o poză cu Mandela, scrii pe ea ceva cu RIP și îi dai share pe Facebook. Ideea e că în filmul Invictus rolul lui Mandela era interpretat de Morgan Freeman, iar cel care a vrut să aducă un omagiu fostului președinte sud-african, de fapt l-a ucis pe simpaticul actor născut în anul 1937. Și mai interesant este că există o pagină de Facebook, R.I.P Morgan Freeman, cu peste 61.000 de like-uri, dar care spune clar: Este bine, în viață, nu mai credeți tot ce vedeţi pe Internet.

BONUS: ȘTIREA MOMENTULUI VS CELELALTE

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Ultimele postari ale lui Bogdan Federeac (vezi toate)

3 thoughts on “Nu mai credeţi tot ce vedeţi pe net

  1. Lume proasta, cei drept, daca unu vede aceasta poza, crede.. eu stiam ca-i Freeman, si eram putin contrariat.. zic ce dracu’ ori a murit Freeman, ori Mandela?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *