Parcă ne-am obișnuit și noi cu protestele: Roșia Montană, Pungești, accidentul din Apuseni: românii descoperă simțul civic.

Acel simț civic care lipsește oamenilor când primul drum deszăpezit este cel spre cârciumă, când cârciuma-i spațiul de unde se observă cel mai bine cum trece timpul, iar autoritățile nu trimit oameni și echipaje să îți dea la o parte zăpada din fața casei, este motivul pentru care un tânăr și-a ales o formă inedită de protest: „Iulian deszăpezește Bucureștiul”.Și-a făcut și o pagină de Facebook unde a scris:

„Această deszăpezire este un protest. Dacă știi vreo trecere de pietoni, trotuar care necesită deszăpezire dă-mi un mesaj sau sună-mă: 0751936953. Pro bono.”

Pe 27 ianuarie, de la ora 21.30 la ora 3.30, Iulian a pus mâna pe lopată și a dat zăpada la o parte, curățând trotuarul, mocirla de la trecerea de pietoni, bineînțeles, pro bono.

În Grozăvești

În Grozăvești

Când media ne invadează cu „iadul/ infernul alb”, iar ANM-ul și clasa politică o pun de coduri roșii de dragul de a împărți ciolanul (atunci autoritățile pot să apeleze la firme de deszăpezire fără licitație), unii tineri demonstrează dracu nu e-atât de alb pe cât spune televiziunea. Și că de protestat se poate protesta și prin muncă.

Felicităm forma de protest pe care a adoptat-o Iulian!

Despre autor

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Comentarii

Leave a Reply