Produsele naturale – o alternativa mai buna pentru sanatatea copiilor

Cand vine vorba de sanatatea celor mici, mereu vom acorda o atentie deosebita tratamentelor alese, insa de cele mai multe ori parintii nu costientizeaza cat de important este sa alegi acele tratamente care sa nu le afecteze sanatatea celor mici si nu iau in considerare produsele naturale pentru copii. Stim deja ca antibioticele si alte pastile fac mai mult rau decat bine si din aceasta cauza ar trebui sa ne gandim de doua ori inainte sa le administram. Perioada in care cresc si se dezvolta este una extrem de importanta si de aceea este necesar sa le oferim o alimentatie corespunzatoare si tratamente care sa ii ajute sa lupte cu anumite afectiuni.

Stim ca produsele naturiste sunt cele mai bune, nu au efecte secundare si sunt prietenoase cu corpul nostru. Acestea ar trebui sa fie prima alternativa, fie ca vorbim despre noi, ca adulti, fie ca este o problema de sanatate a copiilor.

Prin faptul ca vom cauta alternative in natura, le vom oferi celor mici un exemplu si o lectie. Ei vor invata ca cele mai bune alternative sunt la dispozitia oricui si ca natura este cel mai bun prieten al nostru. Inca de la cea mai frageda varsta ar trebui sa ii invatam, in primul rand sa adopte un stil de viata sanatos, lucru prin care vor reusi sa aiba o viata mai sanatoasa, si sa ii obisnuim sa caute in natura, sau la farmaciile naturiste acele remedii alternative mult mai prietenoase cu organismul nostru.

Copiii sunt extrem de sensibili si de aceea fiecare tratament trebuie luat foarte in serios. Nu trebuie sa ne speriem si sa fugim imediat la medic pentru o pastila. Pentru probleme minore trebuie sa stim ca natura ne ofera o solutie si vom gasi produse naturale pentru copii cu efecte benefice si sigure, insa fara efecte secundare. De multe ori cand aruncam o privire peste prospectele medicamentelor, intotdeauna vom gasi o sectiune pentru efectele secundare sau adverse. Asadar, daca ai fi pus in situatia de a alege un tratement care sa aiba efecte secundare si unul care nu are, tu pentru ce ai opta cand vine vorba de sanatatea copilului tau, dar si de a ta?

Multitudinea de optiuni pe care o avem la dispozitie pentru fiecare problema inseamna alegeri mai dificile pentru noi. Toate produsele si medicamentele ne promit ca ne fac bine, insa pe de alta parte, ne pot afecta alte organe si ne pot face rau in alte locuri. Din aceasta cauza, trebuie sa fim extrem de atenti cand alegem orice tratament, mai ales atunci cand cei mici intra in ecuatie. Parintii ar trebui sa fie mai responsabili si sa aleaga produse naturale pentru copii de fiecare data cand cel mic are probleme.

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *