Reguli de aur pentru o afacere

M-au fascinat întotdeauna poveștile de succes, mai ales cele ale antreprenorilor. Dimineață, imediat ce mă trezesc și îmi fac cafeaua, frunzăresc rețelele sociale și citesc presa înainte să plec la serviciu. Caut cu predilecția știrile din business, noutăți despre finanțări, startup-uri, exit-uri de succes sau povești de succes ale antreprenorilor. Una dintre surprizele plăcute din ultima perioadă a fost ca printre astfel de știri și povești de succes să descopăr și numele lui Andrei Ursachi.

Pe Andrei Ursachi îl cunosc din toamna anului 2012. Aveam blogul trecut de pe blogspot pe domeniu propriu de vreo 3 luni, iar el, împreună cu Eugen Șotropa aveau un mic business, deschis de puțin timp. Am început să colaborez cu ei, reușind, cu ajutorul lor, să reușesc să monetizez blogul. La un moment dat am observat că Andrei era tot mai absent din comunicare și nu știam ce se întâmplă. Aveam să aflu că, deși avea doar 21 de ani, era implicat și în alte proiecte proprii. Anii au trecut, suntem în 2017, iar Andrei Ursachi este Business Angel, încearcă să împartă din secretele lui cu alți tineri și să îi ajute să aibă succes. Are, cred, 6 business-uri, dintre care cel mai mic aer o cifră de afacere de peste 100.000 de euro.

Într-un articol recent de pe blogul său de antreprenor, Andrei Ursachi vorbește despre 4 reguli de aur pentru o afacere.

Care ar fi cele 4 reguli?

reglui de aur pentru afacerea ta andrei ursachi

Prima ar fi regula celor 200: contactarea lunar a câte 200 de potențiali clienți (asta ar însemna 10 clienți pe zi lucrătoare). Indiferent de metoda alesă pentru contactarea lor (telefon, mail, face 2 face), metoda ar trebui să îți asigure un flux constant de clienți noi.

A doua regulă se referă la prezența online. În primul rând o platformă online pe care să îți desfășori activitatea, apoi serviciile conexe (SEO, online marketing etc)

Gândirea constructivă ar fi cea de-a treia reglă de aur pentru noua ta afacere.

Ultima din lista scurtă regulilor de aur se referă la concurență: studiază-i, află cum obțin clienți, observă-le punctele slabe și vino cu soluții practice.

Andrei a pornit de jos și a ajuns, într-un timp relativ scurt, sus. Din poziția actuală, atât pe baza experienței proprii, dar și a lecturilor de specialitate, a construit un blog pe care își împărtășește sfaturile pentru cei mai puțin inițiați.

Într-unul din articole, spre exemplu, scrie despre „Cele 6 lucruri pe care antreprenorii trebuie să le facă zilnic”. Primul aspect amintit este dormitul suficient. Al doilea face referire la condiția fizică și la nevoia exercițiilor fizice zilnice. Continuă cu motivarea meditației zilnice (măcar 10 minute de muzică de relaxare sau un scurt curs de meditații ce poate fi găsit pe Youtube). Pentru că viața e scurtă Andrei Ursachi ne sfătuiește să ne ferim de oamenii negativiști și pesimiști și să ne înconjurăm de oameni pozitivi. Penultimul lucru pe care antreprenorii ar trebui să îl facă zilnic este râsul, iar ultimul, dar nu și cel din urmă, este dieta sănătoasă.

Acestea sunt doar câteva exemple de sfaturi și idei pe care Andrei Ursachi le împărtășește prin intermediul blogului. Căutați-l, citiți-l și nu uitați: prima dată când am interacționat cu el era doar el și un prieten care încercau o idee de business. Nu au trecut nici cinci ani și deja este un antreprenor de scucces.

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *