Sejur în Thailanda?

Zilele trecute ne pregăteam să mergem la o lansare de carte când ne-a sunat telefonul. Era un prieten care ținea să ne anunțe că în Sibiu a venit un prieten care ajunge mai rar pe aici. Reacția mea a fost „a, păi nu ne-am văzut din primăvară! Mergem la lansare, pe urmă ne vedem cu toții la o bere”. În mintea mea nu ne văzusem de jumătate de an, adevărul era că nu ne văzusem fix de-un an. Nici nu îmi mai dau seama cât de repede trece timpul.

De fiecare dată când mă întâlnesc cu Adi este ca și cum nu ne-am fi văzut de câteva zile. Discuțiile sunt aprinse și constructive, iar vitalitatea lui mă face să mă simt ca după ce aș fi ascultat câteva audiobook-uri motivaționale. De fiecare dată vine cu lucruri noi. Pe scurt: Adi  e absolvent de Litere. Câțiva ani a fost profesor de română într-un oraș de provincie. La un moment dat s-a săturat și a început să lucreze în domeniul imobiliar. Apoi și-a deschis o editură prin care face și vinde cărți școlare. Apoi și-a deschis propria firmă de imobiliare. Apoi și-a făcut un site de știri online. La 40 de ani are mai multă energie decât un adolescent. Și ce-mi place e că a început să călătorească tot mai mult. De data aceasta a trecut prin Sibiu pentru că era în drum spre un city break (cu mașina lui) în Praga. Spunea că poate la primăvară sau în anul viitor facem o excursie în grup într-o destinație exotică. A propus Thailanda. Și în mintea mea a încolțit aceasta idee la care până acum nu avem curaj să mă gândesc. Motiv pentru care am început să caut oferte Thailanda. Ce-am găsit?

Ofertă Phuket și Bangkok

orasul-bangkok

Spre exemplu, am găsit o ofertă chiar pentru la primăvară. Un sejur de 8 nopți, cu plecare din București pe data de 12.03.2017. Prețurile pleacă de la 1120 de euro pe persoană în cazul cazării la hotelurile The Fruite Boutique (trei stele) – Phuket și Silom City (trei stele) – Bangkok și ajung la 1335 de euro pe persoană în cazul cazării la hotelurile Thavorn Palm Beach (patru stele) – Phuket și Silom City (trei stele) – Bangkok. În prețurile de mai sus intră transportul cu avionul din București, cu tot cu taxele de aeroport și transferurile aeroport – hotel – aeroport, cazare șase nopți în Phuket, în cameră dublă, două nopți de cazare în Bangkok, micul dejun. În preț nu sunt incluse taxa și formalitățile pentru obținerea vizei(aproximativ 50 de euro de persoană) care se pot obține pe aeroport, asigurarea medicală și storno, taxa de oraș sau alte cheltuieli și excursii opționale.

Ofertă Phuket și Phi  Phi

phuket-island

O a doua ofertă care mi-a atras atenția este un sejur combinat Phuket și Phi Phi. E un sejur de 10 zile, cu plecare din Cluj Napoca pe data de 23.03.2017. Prețurile pleacă de la 1130 de euro de persoană în cazul cazării la Patong Resort (patru stele) – Phuketerawan și Palms Resort (trei stele) – Phi Phi Island și pot ajunge până la 1415 euro de persoană în cazul opțiunii de cazare în hotelurile Patong Resort (patru stele) – Phuketzeavola și într-un resort de 5 stele. Condițiile sunt cam aceleași ca și pentru sejurul amintit mai sus, cu mențiunea că aici, la costuri care nu sunt incluse în preț, intră și biletele ferryboat Phuket – Phi Phi Island și transferurile de la ferryboat la aeroport.

Ideea lui Adi de a face un sejur în Thailanda a încolțit în creierul meu și nu mai vrea să iasă. Acum aștept să vină sărbătorile de iarnă și să și treacă, pentru ca după aceea să ne apucăm de planuri.

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *