TehnicBazar.ro – ajutorul bărbaților gospodari

Crăciunul bate la ușă, iar pregătirea de Sărbători a ajuns pe ultima suta de metri. E cea mai agitată perioadă din an, oamenii sunt ca niște colonii de furnici care umplu orașele, străzile sunt pline, traficul e aglomerat, magazinele – indiferent de profil – sunt pline, vânzările cresc și în doar câteva zile se încasează cât într-o lună. Moș Crăciun și-a pregătit tolba cu cadouri, unii încă nici nu i-au scris, așteaptă chiar ultima sută de metri.

Când e vorba de cadouri, unii își doresc ceva simbolic, ca o cană sau alt obiect personalizat. Cei cu mentalitatea învechită (să spunem, dar fără să denigrăm, părinții) se bucură când primesc și oferă câte un pulovăr sau alt articol vestimentar asemănător. Copiii se bucură la jucării și dulciuri, iar majoritatea femeilor se bucură la accesorii (plus cosmetice) și bijuterii.  Bărbații, pe de altă parte,  se bucură la orice cadou, deși spiritul lor tinde către practic. Te bucuri când primești o cană personalizată, dar te gândești pe moment dacă cea din care îți beai cafeaua nu mai este potrivită sau s-a spart.

Bărbatul în casă trebuie să știe sa facă de toate. De aceea e bine să aibă un locușor al lui, fie garajul, fie o cămară în care să își depoziteze lucrurile de care are nevoie. Vrei să-i fac un cadou util soțului? Intră pe www.tehnicbazar.ro, găsești de la ciocan rotopercutor, la tocător de grădină, șlefuitor pentru beton, mașini de găurit, motocoase sau aspiratoare. Bine, nu își poate bea cafeaua dintr-o mașină de găurit electrică, dar când schimbi televizorul și cumperi o plasmă, mașina aceea te ajută să dau găurile pentru sistemul de prindere al plasmei. Să nu uităm că bărbații sunt orgolioși: mai bine și-ar da femeia decât să împrumute o sculă de care are nevoie. Așa că nu merge ideea: lasă, ai nevoie de nu-știu-ce unealtă, împrumută de la un prieten sau coleg de serviciu. Bărbatul trebuie să aibă în casă tot ce are nevoie. Niciodată nu știi când se întâmplă ceva. Știu că la un moment dat mi-am luat un ferăstrău. Soția a râs, dar nu a spus nimic altceva. După câteva luni s-a rupt un raft din dulap. Am mers și am cumpărat o placă de PAL, dar nu corespundea dimensiunii dulapului. Ea s-a panicat, eu eram calm și liniștit. Am ajuns acasă, am scos ferăstrăul din cămară și am rezolvat situația. De atunci când mă vede entuziasmat de o ofertă în ceea ce privește o sculă sau unealtă nu-mi zice nimic. Nu a spus nimic nici când mi-am luat o șurubelniță electrică, nici nimbusuri, nici set de chei tubulare.

Bărbatul este sau se vrea un handyman. Dacă vrei să-i faci un cadou care să-l surprindă în sensul bun al cuvântului, fă-i cadou un set de scule pe care nu le are. Îl faci pe el fericit, iar ție îți ușurezi munca. Intră pe www.tehnicbazar.ro, sunt niște promoții chiar bune pe final de an, adaugă în coș și surprinde-ți bărbatul. Fii un altfel de Moș Crăciun, unul pragmatic, nu simbolic.

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *