Un stil de viata sanatos incepe cu pasi mici

Cu totii cunoastem banalul ulei de floarea soarelui si il folosim zi de zi. Il cumparam de la magazin si il folosim pentru prepararea diferitelor mancaruri si a nesanatosilor cartofi prajiti. Suntem atat de obisnuiti cu acest tip de ulei incat nici nu ne-am gandit ca banalul ulei de floarea soarelui poate fi sanatos si ca are o multime de beneficii pentru sanatate.

Secretul acestui ulei sta in modul in care este obtinut. Daca este presat la rece din seminte de calitate, netratate termic, atunci cu siguranta avem un ulei sanatos si recomandat pentru a fi folosit in bucatarie.

S-ar putea sa fii tentat sa crezi ca uleiul de floarea soarelui presat la rece este la fel cu cel pe care il gasesti intr-un magazin obisnuit, insa trebuie sa stii ca te inseli. Incearca un ulei de floarea soarelui de la Ulei Cardinal si te vei convinge singur. Diferenta se observa si la culoare si apoi la gust.

Savoarea si aroma uleiului de floarea soarelui presat la rece este cu mult peste savoarea celui obisnuit, dublu rafinat. Cu un astfel de ulei, mancarea va fi mult mai delicioasa si mai aromata. Din pacate, cei mai multi dintre noi inca aleg uleiul de floarea soarelui rafinat, care nu are in compozitie nutrienti importanti pentru sanatatea noastra. In plus, nici nu aduce atat de multe beneficii pentru organismul nostru. Pentru a ne putea bucura de beneficiile lui, acesta trebuie consumat intr-o stare cat mai naturala, deoarece, odata preparat termic, isi va pierde din proprietati.

Ar trebui sa constientizam importanta unui stil de viata sanatos si sa alegem acele alternative care sa ne ofere mai multe beneficii. Stiu, de multe ori ne este mult mai usor sa mergem int-un magazin si sa alegem aceleasi produse fara sa ne intrebam cat de sanatoase sunt sau nu, pentru organismul nostru.

De cele mai multe ori, pe piata gasim inlocuitori mult mai sanatosi pentru produsele ce le consumam zi de zi. Tot ce trebuie sa facem este sa ne informam si sa gasim cele mai potrivite alternative pentru fiecare dintre noi. Daca si banalul ulei de floarea soarelui, rafinat, are un inlocuitor mult mai sanatos, atunci cu siguranta vom gasi alternative si pentru zahar sau pentru alte obiceiuri alimentare nesanatoase. Acesta schimbare tine de noi si de dorinta noastra de a alege un regim alimentar mai sanatos.

Incearca sa adopti un stil de viata mai sanatos, dar fa asta treptat. Inlocuieste pe rand unele alimente cu alternative mai sanatoase si incearca sa renunti la micile placeri care sunt daunatoare pentru organismul nostru. Poti incepe aceasta schimbare prin alegerea unui ulei de floarea soarelui presat la rece.

Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *