Categorii
Carte

3 recomandări: Cele mai frumoase istorii, Miturile nordului, Galen și începuturile medicinei

Herodot, cele mai frumoase istorii, Editura Humanitas, 2018

Îl știm pe Herodot ca „părintele istoriei”, dar din paginile ediției de față îl descoperim ca pe unul dintre cei mai mari povestitori. Pentru că „Istoriile” lui Herodot se nasc din mitologie, din născocirile negustorilor călători și din istoria unui popor mic, care a devenit imperiu și a cărui cultură a modelat lumea  și felul în care societățile arată astăzi. O cartea care nu ar trebui să lipsească din bibliotecile noastre.

Kevin Corssley-Holland, Miturile nordului. Poveștile lui Odin, Thor și Loki, Editura Humanitas 2018

O carte scrisă pentru copii, dar care vrăjește cititorii de orice vârstă. Fie că este vorba despre fani ai serialului „Vikings” sau ai formațiilor rock nordice, cartea de față ne plimbă prin jurul Yggdrasil, arborele gigantic care unea cele trei lumi din credințele vikingilor: Midgard/ Lumea de Mijloc (tărâmul oamenilor), Asgard (ținutul zeilor) și tărâmul celor morți. O introducere fascinantă într-o mitologie atractivă, dar sărăcăcioasă în aparițiile editoriale românești.

Jeanne Bendick, Galen și începuturile medicinei, Editura Humanitas, 2018

Un volum dedicat copiilor inteligenți și curioși despre personalitatea lui Galen, unul dintre părinții medicinei moderne, deși a trăit în urmă cu aproape două milenii. Galen, care a fost medicul a patru împărați romani, dar și al gladiatorilor din arene, mânat de curiozitate, a descoperit lucruri în medicină care au rămas literă de lege timp de 1500 de ani. Despre cum a transformat medicina și farmacia antică în știință, răspunsul îl dă Jeanne Bendick în cartea care nu trebuie să lipsească de sub brad.

De Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image