Eric-Emmanuel Schmitt, Răzbunarea iertării, Humanitas Fiction, 2019

Unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori francezi revine pe piața din România cu un nou volum. Patru nuvele care ne vorbesc despre cât de sensibilă este relația dintre vinovăție și iertare, patru povești despre destin. Pentru a face acest lucru, Schmitt lucrează cu patru personaje principale: o pereche de gemene, un bancher versat, un criminal în serie și un fost pilot de vânătoare. Nuvelele se citesc dintr-o suflare, iar lecțiile vor produce ecou mult timp după lectură.

Dean Burnett, Creierul fericit, Baroque Books and Arts, 2019

Cartea ar putea să se numească, la fel de bine, „Manualul bunului hedonist” pentru că scrie despre fericire și despre felul cum ne apare ea în creier. Ce o induce și de ce? De ce creierului nostru îi plac foarte mult unele lucruri și altele, categoric, nu? Putem ajunge la fericirea eternă? Este de dorit să ajungem la această fericire? Iese fericirea din bancomat? Până a răspunde la întrebările de mai sus, Dean Burnet ne lasă să înțelegem că cel mai bine este să profităm de fiecare clipă.

Amor Towles, Un gentleman la Moscova, Nemira, 2018

Decenii de povești și descrieri, toate născute într-un singur loc: hotelul Metropol din Moscova, locul unde, din anul 1922, contele Alexandr Ilici Rostov își are atât domiciliu, cât și locul de muncă forțat în urma condamnării de către bolșevici. Destinul și schimbările din viața contelui, sunt aidoma schimbărilor prin care trece societatea rusă și lumea: lumea veche versus lumea nouă. Nimic nu mai este la fel.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns