Paul Auster, 4 3 2 1, Art, 2018

Cu aproape două săptămâni înainte de termen, pe 3 martie 1947, în maternitatea Spitalului Beth Israel din Newark, New Jersey, Archibald Isaac Ferguson vine pe lume. Din acest punct, viața lui Ferguson o va lua pe patru căi paralele și independente. Patru Fergusoni identici, cu același material genetic, își vor urma propria traiectorie, traversând istoria – Războiul Rece, aselenizarea, asasinarea lui JKF, asasinarea lui Martin Luther King sau Războiul din Vietnam – fiecare în felul său.

Ileana, principesă de România – Spitalul „Inima Reginei”, Humanitas, 2018

«Aceasta este povestea Spitalului „Inima Reginei”, adevăratul erou al acestei cărți. Este o poveste a Branului – într-o vale strâmtă dintre munți, pierdută departe, în spatele Cortinei de fier – și a țăranilor cărora le-a aparținut acest spital. Este povestea vieții la Bran, o poveste de muncă și ajutorare, de dragoste și echitate. Este o poveste ce nu se va sfârși niciodată, pentru că nu vom înceta niciodată să ne-a amintim.»

Ileana, noiembrie 1953

Siddhartha Mukherjee – Gena. O istorie fascinantă, ALL, 2018

Povestea uneia dintre cele mai puternice și mai primejdioase idei din lumea științei se adresează publicului larg și tuturor specialiștilor dornici să descopere modul în care genetica a transformat definitiv domeniile biologiei și medicinei. Gena este codul tainic care alcătuiește și definește ființa umană. Autorul menține standardele academice, dar apelează și acum la același stil fermecător, ușor accesibil, care a transformat lucrarea sa anterioară, „Împăratul tuturor bolilor”, într-un bestseller internațional distins cu Premiul Pulitzer.

Articol apărut în revista Zile și nopți Sibiu

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns