6 modalități simple de a face bani în timp ce călătorești


Dacă visezi să poți călători pe termen lung în diferite locuri din această lume și să nu te preseze lipsa banilor, atunci acest articol este pentru tine. Ne-am gândit să îți oferim ca inspirație șase activități remunerate pe care le poți desfășura în timp ce călătorești:

Activități de freelancing

O astfel de opțiune îți poate aduce o serie de avantaje: independență financiară, alegerea propriului program de lucru, posibilitatea de a lucra cu angajatori din întreaga lume, concurență internațională și nu în ultimul rând, posibilitatea de a face bani în timp ce călătorești. Platformele dedicate pentru freelenceri, precum Upwork, Fiverr sau Freelencer îți pun la dispoziție toate tipurile de activități posibile: de la asistent virtual sau manager de proiect, la web designer sau creator de conținut media. Nu trebuie decât să ai un laptop performant și o bună viteză a internetului pentru a fi creativ și productiv în orice loc din lume.

Comercializarea unor produse online

O altă modalitate de câștig ușor în timp ce călătorești este să vinzi produse pe care nu le mai folosești sau pe care le poți realiza acasă. Pe site-urile specializate în susținerea antreprenoriatului românesc precum OLX, vei putea găsi numeroase sfaturi și informații pentru a realiza astfel de vânzări profitabile pentru tine, cu minimum de investiție și efort.

Practicarea unor activități sezoniere sau temporare

Faptul că ești într-un loc nou nu înseamnă că nu te poți angaja să lucrezi sezonier anumite activități, după preferințele și aptitudinile tale. Dacă știi să skiezi poți alege să lucrezi într-un resort turistic de ski și să-i înveți și pe alții acest sport, dacă îți plac animalele poți alege să scoți câinii localnicilor la plimbare în schimbul unei sume de bani, sau să le tunzi iarba.

Vânzarea fotografiilor de călătorie

Pentru pasionații de fotografie care au aparate profesionale și care pot surprinde original frumusețea lumii, există varianta de a vinde online fotografiile realizate. Chiar dacă prețul acestora nu este mare, poți să-ți exprimi pasiunea pentru frumos și să-ți încarci fotografiile de călătorie pe cât mai multe site-uri dedicate acestei activități, precum Shutterstock, Alamy sau PhotoShelter. 

Desfășurarea unor activități agricole

În multe din zonele în care călătorești se derulează aproape tot anul diverse activități agricole sau de fermă, iar forța de muncă este de cele mai multe ori deficitară. Localnicii vor fi mai mult decât încântați să te plătească pentru ajutorul tău de a culege fructe, legume sau hrănitul animalelor. În acest fel poți să te integrezi mai ușor în viața obișnuită a oamenilor din locurile pe care le vizitezi.

Înscrierea în programul au pair

O variantă de a călători și în același timp de a face bani este programul au pair, preferat mai ales de către tinerii care vor să învețe în altă țară. Programul presupune rezidența în cadrul unei familii pe o perioadă determinată, un salariu plătit și asumarea unor responsabilități casnice, precum supravegheatul copiilor, teme cu aceștia sau predarea unor ore de limbi străine.

Alegerea uneia dintre aceste activități depinde de disponibilitatea ta și de gradul de independență pe care ți-l dorești în aceste călătorii. Cert este faptul că tot mai mult se observă o globalizare a pieței muncii, mai ales în zona de activități independente, de care poți profita la maximum.

Loading


2 răspunsuri la “6 modalități simple de a face bani în timp ce călătorești”

Lasă un răspuns