Adrian Nastase, martirul USL-ului, iese din inchisoare


Mult circ si paine, asta a oferit poporului roman condamnarea lui Adrian Nastase (Foto: cotidianul.ro)

In luna iunie a anului trecut, fostul premier roman Adrian Nastase a fost condamnat la doi ani de inchisoare in Dosarul „Trofeul calitatii”. A fost acuzat ca s-a folosit de influenta sa si de autoritatea de lider de partid (PSD) pentru a obtine avantaje patrimoniale. A fost o condamnare de fatada, doar pentru ca Adrian Nastase trebuia sa isi invete lectia. In urma condamnarii i-a fost confiscata suma de 38.220 lei, bani obtinuti din faptele penale pentru care a fost condamnat. Sa fim seriosi! Mai faci si tu magarii, ca tot politicianul care are putere, magarii de ordinul sutelor de mii de euro (poate chiar milioane), dar te trezesti condamnat la inchisoare cu executare pentru o suma pe care tu, Adrian Nastase, o castigi intr-un an de zile ca profesor la Universitatea Bucuresti (lasand deoparte veniturile de la Camera Deputatilor, Universitatea „N.Titulescu”, drepturile de autor pentru cartile publicate). Razbunare politica se numeste.

Nu am crezut niciodata ca Traian Basescu se afla in spatele condamnarii lui Nastase. Nu ar avea motive sa se lege la cap, cand cei din anturajul fostului premier aveau sa faca acest lucru. Nastase a fost sacrificat pentru binele USL-ului: liderii din saptele Uniunii nu-si puteau face jocurile cu un Adrian Nastase care putea reintra in prima scena a politicii. Sa nu uitam ca Nastase a fost un politician indragit de romani si ca a pierdut la milimetru presedintia tarii in favoarea lui Basescu. Daca Nastase nu primea o lovitura puternica, acesta putea intra in carti pentru un post cheie in guvernare, poate chiar pentru alegerile prezidentiale din 2014. Pe scurt: un fost premier condamnat nu poate aduce decat avantaje; Basescu respira usurat, la fel si greii din PSD, Ponta si Antonescu isi vad linistiti de treaba, Justitia are o bila alba pentru ca a trimis dupa gratii un nume greu. Toti au avut de castigat, poate si Nastase. Sa nu uitam si de succesul pe care l-au avut Gigi Becali si Dan Diaconescu dupa ce au imbracat si ei hainele dungate. In imaginea colectiva astfel de personaje capata statul de victima, nu de infractori, ceea ce duce la cresterea capitalului de imagine.

Comisia Penitenciarului Jilava unde este incarcerat Adrian Nastase a dat astazi aviz pozitiv pentru eliberarea conditionata. Cel mai probabil Nastase isi petrece ultimele saptamani in detentie, cel tarziu la mijlocul lunii februarie fiind eliberat. A fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare, dar poate fi eliberat dupa ce isi petrece opt luni in detentie pentru ca are peste 60 de ani (asa scrie in Lege); in plus, din spatele gratiilor a scris trei carti (doua au fost publicate) si a tinut diferite prelegeri, ceea ce inseamna ca a prestat activitati intelectuale – in 30 de zile reducere din pedeapsa (tot in Lege scrie asta)

Chiar daca la inceputul lunii decembrie Adrian Nastase scria pe blog: „Aceasta condamnare politica, comandata de Basescu, va ramane insa in istoria Romaniei, ca o pata rusinoasa”, Traian Basescu a tinut mereu sa precizeze ca toate dosarele lui Nastase au pornit de la colegi de partid ai acestuia. Basescu e clar zoon politikon, dar in gasca USL-ista sunt animale mai insetate de sange decat Baselu, un presedinte care a inceput sa simta cum este sa fii legat la maini si sa nu poti face mai nimic. Un lucru e clar: Adrian Nastase, martirul USL-ului, iese din inchisoare.

 

 

Şi uite că se întâmplă şi în România: fostul premier Adrian Năstase va sta doi ani la închisoare. Decizia este definitvă şi irevocabilă

 

 

 

Înainte de a ajunge în puşcărie, Adrian Năstase a ajuns la Urgenţe: a încercat să se sinucidă împuşcându-se

 

 

Cine stă după gratii? Un ieşean în vârstă de 22 de ani a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru că a furat alimente; băieţii deştepţi stau bine merci

Loading


2 răspunsuri la “Adrian Nastase, martirul USL-ului, iese din inchisoare”

  1. ”In urma condamnarii i-au fost confiscata suma de 38.220 lei, bani care ar fi fost obtinuti din faptele sale penale pentru care a fost condamnat”… uhuuuu, eu, Marius Bogdan, îl corectez pe marele Fede :))

Lasă un răspuns