Pe Cătălin Pavel îl cunoașteți fie în ipostaza de scriitor (ultimul roman publicat: Chihlimbar, editura Polirom, 2017), fie din cea de arheolog care publică articole în revista Dilema Veche. Când am aflat că urmează să publice un volum de „popularizare a arheologie”, eram convins că rezultatul va fi un eveniment editorial. Și așa este. Pentru că ce poate fi mai frumos decât să descoperi dragostea dinainte poveștilor scrise?

Studiile de caz propuse de Cătălin Pavel acoperă peste 45.000 de ani de povești de iubire, de la primii oameni, mult înainte ca scrisul să apară și să reprezinte o mărturie, până la evenimente mult apropiate istoric, cele de la Auschwitz-Birkenau.

Poveștile de iubire au existat înaintea literaturii, iar volumul de față trece peste cuvinte,folosește descoperirile arheologice pentru a scoate la iveală ceea ce textele despre iubire nu vor putea spune niciodată.

Articol apărut în revista Zile și Nopți Sibiu, 21 iunie-4 iulie 2019

Cartea poate fi comandată de aici

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns