Autoritățile locale își fac treaba după cum le taie capul


Bulevardul Ștefan cel Mare
Bulevardul Ștefan cel Mare

Că Bulevardul Ștefan cel Mare urma să fie transformat în pietonal, sincer, ca decizie m-a uimit. Că autoritățile locale s-au răzgândit, sincer, nu mă mai miră. Nici nu mai este vorba că la mijloc sunt și fonduri europene, chiar nu mă mai miră nimic. Mă întreb atât: cum dracu au ajuns unde au ajuns anumite personaje? Înțeleg: sunt zeci de mii de locuitori orbi și nu văd unde pun ștampila la vot. Cei aleși își pun oamenii proprii în posturi cheie și uite așa se crează un mecanism, un cerc vicios care pare să nu aibă o dată de expirare. Despre pietonal și cum se cheltuie banii europeni și cum se tot amână finalizarea proiectelor am mai scris aici (Ștefan cel Mare: stradă vs. pietonal sau cum municipalitatea este cartoforul care schimbă regulile în timpul șocului) și aici (Bătaia de joc este un subiect pe ordinea de zi la Iași: azi facem trecere de pietoni pe un pietonal, mâine o spargem că am îngropat gura de canalizare).

De data asta, la început de sătpămână, presa locala a vuit: pietonalul din buricul Iașului nu va mai fi pietonal, ci va fi … din nou bulevard…

Ce se va întâmpla cu ciudatele ghiveciuri cu copaci? Dar cu ieslele cu verdețuri? Dar cu emblemele ce urmau să fie montate pe Ștefan? Trei întrebări ce îmi vin în minte doar când mă gândesc la bulevardul Ștefan. Cei din Primărie la care trei răspunsuri se gândesc atunci când aud de Ștefan? Probabil e tot o ceața ca până acum: am dat bani pe copaci și flori, le păstrăm. Dar cu teii cei facem?

A dispărut acea regulă (de bun simț măcar) ca regulile să nu se schimbe în timpul jocului (nu știu de ce, dar tine să tot scriu „regulilele șocului”)

Loading


2 răspunsuri la “Autoritățile locale își fac treaba după cum le taie capul”

  1. n-am inteles nimic! in afara de faptul ca pare a fi scris in etrusca si tradus de cel mai prost traducator, este fara cap si fara coada, fara idee centrala, fara sens si fara nici o logica! cine dracu' va face jurnalisti la fel de agramati ca eba?

  2. Daca nu ai inteles nimic este posibil din cauza faptului ca nu cunosti situatia actuala si scandalurile legate de transformarile ce vizeaza Bulevardul Stefan cel Mare. Pentru a fi la curent, poti accesa cele doua articole mentionate in primul paragraf. PS: fede.ro este un blog, nu un site de stiri, ceea ce inseamna ca nu sunt jurnalist

Lasă un răspuns