Aventuri de Crăciun


calatorii de craciun1.300 de kilometri făcuți în câteva zile într-un Opel negru dinainte de 2000, decapotabil și cu numere de Germania. Nu este plotul unui serial american, nici al un roman de aventuri, ci este cel mai scurt rezumat al aventurii Crăciunului din 2014. Sibiu – Cheile Bicazului – Poiana Largului – Târgu Neamț – Fălticeni – Suceava – Botoșani – Săveni – Drăgușeni – Săveni – Botoșani – Iași – Piatra Neamț – Bacău – Oituz – Brașov  – Sibiu, acesta este itinerariul. Aproape fiecare localitate are o amintire în spate, fie că e vorba despre splendoarea Cheilor Bicazului, fie așteptarea terminării lacului Izvorul Muntelui pentru a ajunge la Poiana Largului și de acolo cât mai aproape de Botoșani, fie că este vorba de derapajele pe care le-a făcut mașina în fața casei bunicii din Drăgușeni din cauza pământului saturat de apă (a se citi „glod”, nu „noroi”), fie reiterarea unor nopți de vară într-un primitor apartament din Iași, fie despre orele de neuitat din Piatra (un fel de drum inițiatic, cel care continuă aventura din urmă cu șase luni, tot de la Piatra Neamț, cu câteva persoane fiind chiar aceleași, același fiind și hotelul), drumul de după Piatra Neamț presurat cu piesele vechi ale celor de la OZONE, ninsoarea și drumul tot mai greu de după Brașov, devenit aproape imposibil de la Făgăraș, dar și bucuria de a te apropia de Sibiu, orașul care îl simți acum „acasă”.

Sunt deja câteva rânduri și nici nu consider că am reușit să schițez un tablou a ceea ce a fost de Crăciun. Adevărul este că zilele acelea au fost atât de pline încât este greu să încorsetezi toate amintirile și toate trăirile în câteva rânduri.

Plus că înainte de Crăciun au mai fost câteva drumuri prin diverse localități din preajma Sibiului, un alt drum la Cascada Bâlea; dacă vom continua în acest ritm, mai ales că nu e mașina noastră, până la Paște va trebui să schimbăm filtrul de ulei și să punem mâna pe un bidon castrol edge să schimbăm și uleiul de motor.

În urmă cu un an, când îmi scriam „rezoluțiile” pentru 2014, îmi doream să călătoresc mai mult. Undeva de pe la jumătatea anului a început să se îndeplinească această dorință, iar pe final a fost împlinită. Dar planurile sunt mari și pentru anul în care tocmai am intrat, iar pe blog am creat deja o nouă categorie, „On the Road”, unde voi posta, pe cât îmi permite timpul, câteva impresii sau notații din timpul călătoriilor pe care le voi face.

Un an cât mai bun să avem fiecare!

Loading


Lasă un răspuns