Când toată România (și nu numai) este divizată între: „unde dă mama crește” sau „bătaia e ruptă din rai” pe de o parte și „violența de orice fel naște criminali” pe de altă parte, doresc să abordez un subiect cumva în legătură cu aceste teme (creșterea copilului), dar ceva mai diferit: alăptarea în public. Lăsând la o parte disputele privind pălmuța la fund dată copiilor, cum ar trebui să privim alăptatul în public? Și aici se pot desprinde, cu ușurință, mai multe tabere. Ar fi cel puțin două: tabăra pudicilor și tabără mămicilor. „Cum să nu alăptezi copilul dacă lui îi este foame?”, s-ar întreba cea de-a doua tabără. „Doamnă, trebuia să te gândești la asta înainte să îl scoți la plimbare”, ar răspunde prima tabără. Problema este că, de fapt, nu este nicio problemă. Dilema alăptatului în public poate fi rezolvată foarte ușor. Când ești la plimbare cu un sugar și acestuia îi este foame nu trebuie neapărat să cauți un loc unde să te ascunzi și să îi dai sân. Poți proceda diferit. Pentru că nu mai trăim în Evul Mediu și pentru că tehnologiile au avansat, au apărut pompele de sân.

spectra.pompa.de.sanÎn România știu că Spectra se ocupă cu comercializarea de astfel de pompe de sân, instrumente care ajută atât copilul, cât și mama.

Pe piață există mai multe modele de pompe de sân. Când o mămică se hotărăște să achiziționeze o pompă de sân primul criteriu pe care trebuie să îl ia în considerare este ca pompa să nu doară atunci când o folosește. Cum își dă seama mama dacă pompa i se potrivește? E posibil ca dacă pompa să aibă două-trei nivele de reglare să nu i se potrivească. Pentru că sânii sunt foarte sensibili este de preferat ca pompa să aibă cât mai multe nivele de reglare (minim 10).

spectra.lapte.maternPentru mine, ca bărbat, chestia asta cu pompele de sâni mi se pare o revoluție: nu trebuie ca mama să poarte după ea un biberon cu lapte praf, ci un dispozitiv care colectează laptele matern (despre a cărui avantaje asupra copilului s-au scris biblioteci întregi).

Bun, am aflat: există mijloace moderne și sănătoase prin care alăptatul în public devine istorie.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns