magazine online– Bună ziua, un dosar plic, vă rog!

– Ne pare rău, dar nu avem astfel de articole în librărie.

– Păi …. bine, o zi bună!

Dialogul de mai sus este unul dintre cele mai des întâlnite într-o librărie. Mie îmi pare rău când mă întreabă clienții de anumite cărți și trebuie să le explic că nu au fost re-editate și nu le avem sau că, pur și simplu, nu le avem. De asta îmi pare rău: când într-o librărie nu pot ajuta oamenii cu cărți. Pentru astfel de produse asta este, nu avem și gata.

– Păi cum, domle, nu aveți un panou de pluta la vânzare? Văd că aveți unul pe perete.

– Chiar ne pare rău, dar este un panou de pluta pe care îl folosim, după cum puteți observa. Nu comercializăm astfel de produse la noi în librărie. Căutați pe net și sigur găsiți.

E greu să le explici oamenilor că într-un anumit spațiu nu vinzi tot ce îi trebuie lui. Adică  e ok că într-o librărie, în afară de cărți, poți cumpăra bilete la teatru, CD-uri și DVD-uri cu muzică și filme, ceaiuri, lumânări parfumate sau păpuși nipone, dar e imposibil să găsești chiar tot ceea ce îți trece prin cap. – Păi cum să nu aveți felicitări … de nu-știu care? Sau hârtie creponată și lipici?

Nu le poți avea pe toate. Da, într-un hypermarket ai șanse mai mari să găsești tot ceea ce nu găsești într-o librărie. – Dar știți, e departe Promenada și dacă tot eram în centru, am zis să încerc la voi.  Apoi nu înțeleg de ce mirarea sau supărarea când află cu nu găsește. „Ai zis să încerci”, ai încercat, nu ai găsit, asta este, viața nu se oprește aici. Și eu mi-aș dori să cumpăr din carmangerie țigări și hârtie igienică, dar cu toate acestea, știu că nu voi găsi, de aceea nici nu întreb. La fel cum nu întreb la chioșcul de la parterul blocului dacă au telefoane de vânzare. Deși nu mare mi-ar fi mirarea să aflu că se vând telefoane furate.

De aceea s-a inventat internetul și magazinele online: să poți comanda de pe net tot ceea ce îți taie capul. De Black Friday găsești de toate, de la baterii pentru ceas, la mașini și apartamente, ba pe unele site-uri găsești de vânzare arme de foc și alte lucruri la care nu te-ai aștepta să fie libere la comercializare.

Învățați să folosiți internetul și să beneficiați de pe urma lui!

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns