Trec repede prin revistă faptul că recent s-a finalizat primul proiect românesc de cercetare asupra beneficiilor consumului moderat de bere și că s-a deschis cea de-a treia ediție a burselor de cercetare oferite de către Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie (sunt puși la bătaie 150.000 de lei, iar proiectele de cercetare pot fi depuse până la date de 31 ianuarie 2014) pentru a ajunge la rezultatele studiului amintit.

Așadar:

  • Berea nu îngraşă

Berea are un conţinut caloric redus, de doar 43 kcal la 100 ml în cazul berii cu alcool şi de 17 kcal la 100 ml în cel al berii fără alcool.

  • Berea este o sursă de antioxidanţi

Berea conţine antioxidanţi naturali, care pot avea un efect pozitiv asupra sănătăţii. Aceştia au ca sursă malţul (orz), cât şi hameiul, din care este fabricată berea. Cantitatea totală de antioxidanţi din bere depinde de tipul de bere, prin urmare de materiile prime folosite şi de procesul de fabricaţie.

  • Berea este o sursă bogată de siliciu 

Berea este o sursă bogată de siliciu care, absorbit prompt de către organism, contribuie la prevenirea apariţiei osteoporozei.

  • Berea este o sursă de fibre

Datorită conţinutului de orz, unul dintre ingredientele sale, berea poate fi o sursă de fibre solubile.

  • Berea reduce riscul formării pietrelor la rinichi

Berea conţine câteva minerale esenţiale. Are un conţinut relativ ridicat de potasiu şi un conţinut scăzut de sodiu. Conţine puţin calciu şi este bogată în magneziu, ceea ce ar putea ajuta la protejarea împotriva formării pietrelor la bilă şi la rinichi.

  • Berea are rolul de a rehidrata organismul dupa efort fizic

Cu un conţinut de 93% apă, berea se caracterizează printr-un efect răcoritor şi reduce senzaţia de sete.

  • Berea creşte nivelul de „colesterol bun” (colesterol HDL)

Un pahar de bere pe zi poate creşte semnificativ nivelul de colesterol bun.

  • Berea reduce riscul apariţiei declinului cognitiv

Unele studii indică o reducere de chiar 25% a riscului de declin cognitiv în cazul consumului responsabil de bere Consumul responsabil de bere contribuie la reducea riscului de apariţie a diabetului de tip II.

  • Berea reduce riscul de apariţie a bolii Parkinson
  • Berea poate asigura protecţie împotriva bacteriei Helicobacter pylori, cauza apariţiei ulcerului
  • Berea fără alcool, recomandată mamelor care alăptează

Antioxidanţii din bere se transmit bebeluşului prin intermediul laptelui matern.

  • Berea fara alcool, o bună variantă de hidratare

Datorită conţinutul mare de apă, de 93%, precum şi a conţinutului caloric mic, de doar 17 kcal la 100 ml, berea fără alcool hidratează organismul.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns