bergenbier ale

Sunt un curios din fire. Citisem mai multe chestii pe net de Bergenbier ALE, prima bere de tip ALE produsă în România. Serile trecute, când îmi făceam cumpărăturile în supermarketul din apropiere, am văzut pe raft Bergenbier ALE la doză pe rafturile magazinului. Știind că este vorba despre o altfel de bere, produsă cu ajutorul drojdiei ALE (de fermentație superioară), nu mi-am pus întrebări în legătură cu prețul redus al berii (era undeva la sub 3.5 lei doza), așa că mi-am luat două doze să văd despre ce este vorba.

Interesantă povestea înscrisă pe etichetă, la fel cum și ambalajul era destul de ok (mi se pare că, cel puțin la doză, seamănă cu Staropramen) pentru o bere românească.

„Bergenbier premium ALE beer. Bere cu gust rafinat, subtil, ce oferă simțurilor o călătorie surprinzătoare creată pentru prieteni, cu toată măiestria noastră”. Ediție limitată, 5.5% alcool.

Desfac prima doză și iau o gură. Hmmm, pare ok. Gustul, într-adevăr, rafinat. Iau a doua gură și reușesc să separ gustul dulceag de cel al berii cu care sunt obișnuit. Și în dulcele acela remarc ceva ce mă duce cu gândul spre fructe. Termin prima bere și eram mulțumit de „călătoria surprinzătoare”. Desfac și cea de-a doua doză, dar am început să devin iritat de gustul fructat. Spun de la început să nu sunt fan al berilor cu aromă sau al cidrului (pe care mulți îl confundă cu berea). Parcă prea aromat pentru o bere, fie și ALE (aceste beri sunt caracterizate tocmai prin aromă). Mă uit mai cu atenție la ceea ce scrie pe etichetă și descopăr două ingrediente care nu au ce căuta într-o bere: fructoza și mălaiul. Probabil fructoza este ingredientul care a făcut să nu îmi placă berea (și tot fructoza trebuie să fie cea care dă gustul și mirosul ușor chimic).

Pot spune că Bergenbier ALE a fost o surpriză destul de plăcută și atât. Am fost curios, am gusta-o și atât, nu cred că voi mai cumpăra sau bea acest sortiment, decât dacă îi aduc îmbunătățiri (este, se zice, o ediție limitată). Deocamdată pot spune doar că Bergenbier rămâne Bergenbier, chiar dacă e Premium ALE Beer.

bere bergenbier ale

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

One thought on “Care e treaba cu Bergenbier ALE, prima bere de tip ALE produsă în România?

Lasă un răspuns