Camere de supraveghere, interzicerea telefoanelor la BAC? Vrăjeală! Elevii copiază în continuare!


Deși BAC-ul este în toi, o prietenă îmi povestește cum a rămas astăzi mască de propunerea făcută: cea de a ajuta la fraudat proba scrisă la Limba și Literatura Română. Dar o las pe ea să povestească:

Dacă tot am rămas pe timp de vară în Iaşi, mi-am zis că aş putea să fac ceva productiv : să dau meditaţii. Nimic deosebit până aici. Pun anunţ pe net şi aştept. Azi mă sună un domişor aspirant…la diplomă de BAC, bineînţeles. Numai că eu nu ştiam că proba la Limba și Literatura Română e luni şi-i zic că putem începe când doreşte. Puţin rezervat la început, îmi spune că vrea să ne întâlnim să stabilim detaliile (nu înţelegeam ce e aşa complicat şi trebuie stabilit). În final, domnişorul aspirant îşi face curaj şi spune: „Ştiţi…eu vreau să începem meditaţiile luni, în timpul probei”. ?!!! Nu înţeleg (sau nu vreau să cred aşa ceva). Îl mai întreb o dată. „Da, vreau să rezolvaţi subiectul în timp ce dau eu BAC-ul!” Îî spun că aşa ceva nu se poate. Surprins: „Îmi puteţi spune de ce, totuşi?” Serios?!!!! Îl sfătuiesc să-şi încerce norocul în altă parte….răman tablou. Ce să mai zic?…Succes aspiranţilor!

Vrei să treci BAC-ul sau să iei notă mare?

Din ce a povestit prietena mai sus, metoda pentru a lua BAC-ul (sau a-l lua cu notă mare) este următoarea: cauți persoane care dau meditații, vorbești cu ele și le propui să te ajute în timpul probelor. Cam ca la un examen la facultate când îi dai un pet de bere unui coleg să îți dicteze de pe cursuri. Doar că în cazul de față, la BAC, elevul nu caută un simplu ajutor, ci pe cineva priceput, ca rezultatul să fie cât mai bun. Cum rămâne, însă, cu interzicerea telefoanelor în sălile de examen, cu camerele de supraveghere? Cum rămâne?

Prietena a recunoscut că îi pare rău că nu l-a întrebat cum îl cheamă pe „domnișor” și la ce liceu este. Ar fi fost interesant

 

Loading


Lasă un răspuns