Cred că pe site-ul celor de la PRO TV am văzut astăzi o știre despre românul din Marea Britanie care impresionează trecătorii cu vioara sa. Remus Stana e tinerel și cântă bine, mai ales că preia piese cunoscute ale artiștilor și le adaptează pentru vioara sa electrică. Băiatul cântă pe stradă, cine dorește se oprește și îi lasă bani. Pentru asta el este „românul din Marea Britanie”. Dacă nu cânta la vioară, ci stătea cu mâna întinsă, era doar una dintre miile de persoane de etnie rromă care cerșesc în afara granițelor. Dar nu, când este vorba de o știre pozitivă rromi sunt români pentru că fac o imagine bună țării și doar când ne fac țara de râs nu mai sunt români, ci doar rromi. Și noi de ce ne mai supărăm când occidentul ne face țigani? Asta în condițiile în care noi suntem atât de selectivi când alegem să îi numim români.

Acesta este Remus Stana, „un tânăr român care face spectacol pe străzile din Scoția…”:

iar aceștia sunt „țiganii români din zona de lux a Londrei care au fost luați pe sus și trimiși acasă pe banii britanicilor”:

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns