Carla’s Dreams este unul dintre cele mai bune produse pe care le-a exportat Republica Moldova în ultimii ani. Prima oară am auzit de ei în studenție, când au avut un concert live într-un club din Iași (să fie 5-6 ani de atunci). Am avut un soi de revelație atunci, formația combina perfect undeground-ul cu mainstream-ul (deși atunci erau doar undeground). Nu m-a interesat și nici nu mă interesează cine se ascunde în spatele măștilor, uneori este bine să păstrezi misterul. După ce am aflat ce înseamnă de fapt POHUI am văzut că au colaborat cu Inna. Nu am luat-o în nume de rău: când pui suflet nu poți fi mulțumit doar cu o mână de fani, vrei ca muzica ta să ajungă la cât mai multă lume. Au urmat alte colaborări, fie cu artiști din Republică, fie din România. Spre sfârșitul anului trecut am avut surpriza să descoper două piese noi: „Te rog” (ce beneficiază de un videoclip superb) și „Sub pielea mea” – cântată în premieră la Radio Zu. Recunosc, a doua mi-a plăcut mai mult. Între timp, Carla’s Dreams a intrat în studio și au definitivat „Sub pielea mea”. Varianta oficială „Sub pielea mea”, cu tot cu videoclip, a fost lansată miercuri, 20 ianuarie 2016 și în mai puțin de două ore a strânf peste 25.000 de vizualizări pe Youtube. În fix 3 luni varianta de la Radio Zu a înregistrat peste 1.7 milioane de vizualizări pe Youtube. La varianta de studio au apărut versuri în plus (versuri bune de altfel), dar sunetul „aproape unplugged” de la radio mi se pare că sună mai bine.
Așa arată „produsul” final:
Aceasta este varianta de la radio:
Iar aceasta este cealaltă piesă de care vorbeam:
P.S.: Am spus că trupa Carla’s Dreams este unul dintre cele mai bune produse exportate de Republica Moldova (partea bună este că au piese în română, rusă și engleză, acoperind o arie largă de posibili fan), dar nu uit de O-Zone (aveau farmecul lor), Alternosfera (au fost și sunt buni), Gândul Mâței (au fost foarte buni, acum sunt prea comerciali) sau, mai recent, Mihail (Mihail Sandu) – un tip care mă incită prin modul în care mă îmbină nonconformismul și comercialul.
Ce legatura are videoclipul asta gen 50 shades of Grey cu versurile melodiei? Mai bine nu il vizionam. Piesa e mult mai cu substrat decat "hai sa vindem sex" farmecul videoclipului. Inca o piesa stricata
Cum am spus și mai sus: îmi place mai mult varianta „aproape unplugged” decât cea oficială, la fel cum videoclipul de la „Te rog” îmi place mult mai mult decât cel abia lansat (la cele 40.000 de vizualizări pe care le are acum videoclipul există peste 5.500 de like-uri, dar și 81 de dislike-uri, iar asemănarea cu Fifty shades of Gray au raportat-o și alte persoane în comentariile de pe Youtube). Poate merg pe ideea generală că sexul vinde. Nu știu…
Bogdan Federeac Mai nou BDSM vinde ca sexul normal e invechit.
Oana Pauna Eh, nu chiar :))) Să zicem că sexualitatea din videoclip e în legătură cu aluzia eroina-heroina, sexul ca adicția, aparențe vs. realitate