Câteva considerații, nimic serios


Mă uit în lista articolelor rămas în draft: cel mai recent este de pe 21.04.2022, iar cel mai vechi din 5.08.2013. Între cele două extreme s-au mai înghesuit alte 82 de articole rămase în draft. Și care probabil acolo or să rămână, ba sigur se vor înmulți.

Publicate sunt 921 de articole. În 2016, la 4 ani de la trecerea pe domeniu propriu, am șters peste 50 de articole, cele care îmi aduceau trafic pe blog (și care pentru asta erau scrise, pentru trafic); drept urmare, în următoarea lună traficul a scăzut cu peste 80%. Coincidența face ca în acel an să se fi schimbat și ceva în viața profesională și să nu-mi mai rămână timp pentru blog. Apoi, după vreo doi ani, din cauza neatenției, blogul a fost spart și făcea redirect către ceva site de vânzări. Am reușit să readuc articolele de pe blog, mai puțin imaginile. De aceea și acum, la articolele mai vechi, multe nu au imagini. Până la final de 2016, când nu am mai avut timp să mă ocup de blog, blogul îmi aducea, suplimentar, aproape valoare a încă un salariu pe care îl câștigam. S-a dovedit, financiar, că schimbarea mă dezavantaja: diferența dintre vechiul salariu și cel nou nu acoperea câștigul din urma blogului. După 2016 am mai avut puține colaborări, astfel încât blogul a început să mănânce resurse: nu aveam timp să postez decât rar, iar hosting-ul și reînnoirea domeniului trebuiau achitate.

Practic nu am nicio concluzie. Pur și simplu mi-am dat seama că am devenit mai leneș, apoi m-am decepționat. Și ca să parafrazez un ilustru politician: „let’s make a fede.ro great again!”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Enter Captcha Here : *

Reload Image