conacul boieresc bran

conacul boieresc branCastelul Bran este unul dintre cele mai cunoscute obiective  istorice și turistice de la noi din țară. Construcția Castelului a început în anul 1211 și a fost finalizată în anul 1377 – încă nu exista ideea de Principate Române când a fost construit. De-a lungul istoriei a avut mai mulți proprietari, dar mă opresc asupra ultimei sute de ani: în anul 1920 Consiliul Orășenesc Brașov a donat Castelul Bran reginei Maria. Era un gest de recunoștință pentru contribuția Reginei la realizarea Marii Uniri din anul 1918. Regina Maria l-a lăsat moștenire fiicei ei, principesa Ileana. Principesa Ileana era căsătorită cu un membru al fostei familii imperiale de Habsburg. Odată cu instaurarea comunismului, în anul 1948 Castelul Bran a fost naționalizat și a intrat în proprietatea statului român. Începând cu anul 1956 Castelul Bran a fost deschis publicului după ce a fost amenajat ca muzeu de istorie și artă feudală. În anul 2006 Castelul a fost retrocedat moștenitorilor familiei de Habsburg, iar timp de trei ani Ministerul Culturii îl administrează. După anul 2009 Castelul a intrat în posesia moștenitorilor, Arhiducele Dominic, Arhiducesa Maria Magdalena și Arhiducesa Elisabeta.

Castelul Bran este situat la mai puțin de 30 de kilometri de Brașov. Foarte aproape de Castel se află Conacul Boieresc – Conacul-Boieresc.ro.  Mai exact, Conacul Boieresc se află la 25 de kilometri de Brașov, accesul făcându-se venind dinspre Brașov, după Castelul Bran, la 1.3 kilometri se face stânga în dreptul localității Simion, după care se merge pe strada principală 3 kilometri, după care se face stânga în dreptul indicatorului „Spre Conacul Boieresc” de unde mai sunt 3 kilometri (de drum pietruit) până la Conacul Boieresc.

Dacă ajungeți la Conacul Boieresc, vă puteți relaxa în centrul SPA (Saună, jacuzzi, fitness, masaj), un centru exclusivist (poate fi rezervat de maximul 4 persoane). Dacă sunteți organizați într-un grup mai mare, cei de la Conac vă pot pune la dispoziție plimbări cu ATV-ul, paintaball, tir cu arcul etc. La Conac vă puteți relaxa plimbându-vă cu bicicleta, făcând drumeții montane, jucând tenis de masă, făcând un berbecuț la proțap sau făcând un foc de tabără cu muzică live și vin fiert.

Dacă vă interesează să vă petreceți Paștele la Conacul Boieresc, prețul este de 950 de lei/ persoană / loc în cameră dublă sau 1900 de lei camera dublă. Copiii cu vârsta până în 7 ani beneficiază de gratuitate. În oferta de Paște 2015 sunt incluse: cazare 3 nopți (10-13 aprilie 2015, masă festivă de Paște cu bucate și băuturi tradiționale incluse, posibilitatea de a participa la Slujba de Înviere la Schitul Bran aflat la 200 metri de pensiune, foc de tabără, berbecuț la proțap etc.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns