Ce a mai făcut Dorel de Bahlui? A furat o mașină cu tot cu un copil în ea


Mașina cu pricina (FOTO: ziaruldeiasi.ro)
Mașina cu pricina (FOTO: ziaruldeiasi.ro)

Cred că o țară întreagă și-a remintit la sfârșit de săptămână că pe harta țării există și un oraș cu numele Iași; o știre a făcut înconjurul țării mai ceva ca valurile de disponibilizări ce urmează. De data asta nu a fost vorba despre deschiderea unui mega-proiect imobiliar, nici despre nu-știu-câți tineri care au ajuns în Urgențe din cauza etnobotanicelor, nici măcar că ieșnii au ieșit în stradă să protesteze din cauza tăierii teilor de pe Bulevardul Ștefan cel Mare. De data asta este vorba despre o știre demnă de cascadorii râsului, cu actor principal un Dorel hoț de mașini.

 

Aveți copii? Nu uitați și de scaunul pentru ei

Să vedeți că este important să ai un scaun auto copii în autoturism: vineri dimineață, un tată și-a parcat mașina Skoda Octavia în zona Billa (de la Gară); și-a uitat și cheile în contact (se mai întâmplă, nu ar fi pentru prima dată când se întâmplă așa ceva); și-a uitat și copilul, în vârsă de 5 ani, pe scaunul din spate …  hopa, începe să devină interesant 🙂

 

Reluăm: tatăl, împreună cu un prieten și fiul său se pornesc vineri dimineață la pescuit.  Oprește mașina, lasă cheile în contact, și coboară, cu toții, să cumpere țigări; copilul a rămas în spatele mașinii. Dau se se întoarcă și … mașina nu mai este. Ce-o fi gândit băieții: „Băi, ce copil deștept, la cinci ani de zile deja ia mașina să dea o tură în oraș”. După cum va imaginați, nu copilul este cel ce a plecat cu mașina din parcare, ci un hoț, un Dorel de Bahlui căruia i-au trebuit 90 de minute să-și dea seama că nu este singur în mașină, iar odată realizat acest lucru, să hotărască ce să facă. Mașina, cu tot cu copil, a fost abandonată pe strada Canta. Nu-i o glumă: copilul de 5 ani a reținut detalii despre Dorel și îi ajută pe polițiști să realizeze un portre-robot. Până la ora scrierii acestui articol Dorel nu a fost prins.

 

Un copil de 5 ani este hiperactiv și, mai mult ca sigur, dacă nu stă în scaunul lui, instalat pe bancheta din spate, își va arată energia și va fi neliniștit. Stând în scaunul lui, Dorel nu și-a dat seama de pasagerul în vârstă de 5 ani. Într-un scenariu cu final mai puțin fericit, Dorel ar fi făcut câteva curse cu mașina și apoi ar fi produs un accident rutier (nu rare sunt cazurile când un furt auto se sfârșește astfel). Partea bună a acestui scenariu? Copilul nu ar fi avut probleme, protejat fiind de scaunul său, în schimb hoții cam uită să își pună centura de siguranță și sigur ar fi avut de suferit.

 

Revenind: cel mai interesant ar fi ca Dorel să fie prins de polițiști pe baza portretului-robot realizat cu ajutorul copilului de 5 ani. Când s-ar întâmpla asta ar fi știri de genul: „Hoț de mașini din Iași dat în gât de un copil de 5 ani” sau „Copilul-erou de la Iași: a ajutat la prinderea unui periculos hoț de mașini la varsta de doar 5 ani”?

Loading


Lasă un răspuns