Vinul facut in gospodarie este unul natural si sanatos, iar daca ai ocazia de a cultiva vita de vie, ar fi pacat sa nu profiti de asta si sa iti faci propriul vin. Vei avea nevoie, printre altele, de un teasc de struguri. Acesta este de fapt o presa cu care materialul rezultat dupa zdrobirea strugurilor (pulpa de fruct) este presat pentru a scurge si ultima picatura de must. Acest instrument a fost folosit intr-o forma mai rudimentara mai mult de 2000 de ani, insa in forma actuala este folosit doar de prin Evul Mediu. Componentele principale ale unui teasc de struguri sunt surubul din metal care apasa pe material impreuna cu discul, suportul, cosul de presare din lemn, tija de metal pentru actionare si vasul colector.

Cand ajungi in situatia de a alege presa de struguri, va trebui sa stii ce tip de presa ai nevoie si ce cantitate de struguri va trebui sa prelucrezi. Cel mai bine este sa cumperi o presa de struguri toamna, pentru ca este momentul in care te bucuri de recolta de struguri si poti sa faci vin de casa in propria gospodarie. Pe langa teasc, vei mai avea nevoie si de zdrobitor de struguri, cazi si alte unelte specifice acestei activitati.



E o adevarata placere pentru un gospodar sa isi vada recolta transformata in must, apoi in vin, dar asta nu este posibil fara a avea instrumentele potrivite. Multi oameni inca mai aleg metoda traditionala de a face vin, fie pentru ca le place gustul si taria vinului de casa sau le place sa ia parte la intreg procesul, fie ca nu prea au incredere in vinurile din comert. Teascul de struguri este destinat gospodarilor care vor sa isi faca vinul propriu, insa la scara industriala se folosesc prese industriale.

Cu un teasc de struguri se lucreaza in felul urmator. Se pun strugurii zdrobiti in corpul acestuia, apoi se pune discul pentru presare deasupra. Apoi se invarte surubul pana cand iese mustul. Materialul (pulpa de fruct) se poate stoarce inca o data pentru rezultate maxime.




Daca ai nevoie de o presa de struguri, cea mai accesibila varianta de a o cumpara este de pe Internet, pentru ca online ai posibilitatea de a alege dintre diferite tipuri de teascuri, astfel incat sa corespunda nevoilor tale.

Vezi aici câteva oferte

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

One thought on “Ce trebuie sa stim despre teascul de struguri

Lasă un răspuns