Revista Euphorion organizează, la Teatrul Gong, Simpozionul Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”.

Ajuns la cea de-a XIX-a ediție, evenimentul se desfășoară în zilele de 13 și 14 mai, însumând o serie de manifestări dedicate evocării, în primul rând, a tradiției culturale crescute în jurul Cercului Literar de la Sibiu, o grupare literară de orientare modernă, constituită în anii 1940 la Sibiu, continuatoare a ideilor liberal moderniste ale lui Eugen Lovinescu din perioada interbelică.

Programul propune atât mese rotunde pornind de la teme de interes, precum „Ștefan Augustin Doinaș și posteritatea lui critică” (anul acesta, pe 26 aprilie s-au împlinit 100 de ani de la nașterea lui Ștefan Augustin Doinaș, membru al Cercului Literar de la Sibiu și director de onoare al revistei Euphorion între anii 1990-2002) , prezentări de carte, lecturi și recitaluri de poezie. Tot în cadrul evenimentului va avea loc decernarea premiilor „Euphorion” și „Cercul Literar”. Dintre laureații edițiilor anterioare amintim: Ștefan Borbely, Mircea Cărtărescu, Al. Cistelecan, Ion Dur, Dinu Flămând, Viorica Guy Marica, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Ion Pop, Nicolae Prelipceanu, Ștefăniță Regman, George Vulturescu, Joachim Wittstock.

Invitații acestei ediții sunt: Adrian Alui Gheorghe, Ioan Barb, Rodica Braga, Mircea Braga, Al. Cistelecan, Attila Csiki, Ligia Csiki, Peter Demeny, Ion Dur, Emil Cătălin Neghină, Nicolae Oprea, George Vulturescu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor libere disponibile.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns