Categorii
Blog

Chiar dacă am lipsit la lecțiile de chimie

compozitia corpului uman breaking badNiciodată nu am fost bun la chimie. De fapt, niciodată nu am fost bun și nu mi-au plăcut materiile care țin de științele exacte. Bine, în școala nu mi-au plăcut nici limbile străine (dintr-un motiv foarte simplu, nu se prind de mine), dar asta este o altă problemă. De la fizică și chimie am tras destul de des chiulul, altfel că știu doar chestiunile elementare, dobândite în gimnaziu, iar la fizică știu câteva legi, în rest mă las condus de logică. Pentru că nu am învățat la timp, acum sunt puțin în ceața când vine vorba de PH-ul produselor și efectul acestora asupra organismului. Dar am auzit că într-un mediu acid bolile se dezvoltă mai repede, că mai toate alimentele și produsele din comerț sunt acid și prea puține bazice (alcaline). Unii au încercat să transforme asta într-o afacere, de aceea la teleshoping suntem invadați de aparatele care pot face apa alcalină. De ce spun asta? Pentru că apa alcalină se poate găsi și în stare naturală. La Sascut, spre exemplu apa este extrasă de la 210 metri adâncime, nu este supusă niciunui proces care să-i modifice compoziția chimică, deci nici alcalinitatea. Cei de la Perla Moldovei îmbuteliază apa în stare în care se găsește în adâncuri. Iar apa este filtrată în mod natural, prin straturile de nisip, bolovănișuri, argile silitice și nisipoase, pământ vegetal. Mai mult, conținutul de nitriți și nitrați este unul foarte redus:
– nitriți: sub 0,001 mg/l, pe când limita maximă de admisibilitate pentru consumatori este de 0,5 mg/l
– nitrați: sub 0,6 mg/l, pe când limita maximă de admisibilitate pentru consumatori este de 50 mg/l

De aceea e frumoasă natura, pentru că reușește să facă ceea ce omul se chinuie să realizeze în condiții de laborator. Interesați-vă, așadar, de distribuitie apa alcalina de tipul celei marca Perla Moldovei. Este mult mai de încredere un produs 100% natural decât unul asupra căruia s-a intervenit chimic. Adică este atât de simplu să vrem să fim sănătoși, dar să dăm vrabia din mână pe cioara de gard. Practic ne furăm singuri căciula, ne amăgim.

Iar apa este esențială vieții. Nu suntem nu știu cât la sută apă, cum fac anumite firme reclamă. 96% din corpul omenesc conține 4 elemente. Oxigen (65%), carbon (18%), hidrogen (10%), azot – sau nitrogen (3%), în diferența de 4% fiind calciu (1.5%), fosfor (1%), potasiu (0,4%), sulf (0,3%), sodiu (0,15%), magneziu (0,05%) și alte elemente (sub 1%). Trăiască Walter White și chimia pe care nu am învățat-o la școală, dar a fost „predată” prin intermediul serialului Breaking Bad. Revenind hidrogenul și oxigenul, adunate, fac 75%, dar asta nu înseamnă că cele două substanțe cum se întâlnesc, cum se cuplează în binecunoscuta formulă H2O pentru a rezulta apa. Altceva este important: viața fără apă nu există. De aceea cercetătorii se bucură când descoperă apă înghețată pe Marte sau pe alte corpuri din galaxie, pentru că este primul semn care duce cu gândul la viață. Iar viața este importantă și cea mai importantă viață este viața noastră. Să nu ne batem joc de ea, că nu avem decât una. Dacă greșim o dată, nu putem repara nicicum greșeala. Să avem grijă ce consumăm, viața chiar este de neprețuit.

De Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image