Parcări mai scumpe, fără construcția de noi locuri de parcare; autobuze noi, dar nu electrice; praful care cucerește tot mai multe străzi; aglomerație în trafic tot mai mare; spitalul regional; și lista poate continua cu zeci de alte nemulțumiri.
Doar că. Un studiu din 2012 afirma că în județul Sibiu existau 18 librării, dintre care 11 în municipiu reședință de județ. În 2018 Pristanda încearcă să le numere: două în Piața Mare, una pe Bălcescu, una pe Mitropoliei, una pe Timotei Popovici și-apoi reia numărătoarea pentru a-i da numărul corect. Pentru că între timp librăriile Alexandria și Diverta din Promenada s-au închis din cauza lucrărilor de extindere a mall-ului, librăriile Caron, Polsib și Teora s-au închis și ele. Librăria Habitus, deschisă după data studiului, s-a închis și ea. Dar Sibiu e Sibiu, e fosta Capitală Culturală Europeană,iar „la anul” situația va fi alta.
Adaug. Studiile INS din 2008 spun că românii alocau lunar pentru cărți, ziare și papetărie suma de 14.2 lei. În anul 2017, aceleași studii spun că românii au alocat pentru aceleași cheltuieli suma de 15.1 lei. În anul 2008, în luna noiembrie, salariul mediu net era de 1361 de lei, iar în anul 2017, în luna noiembrie, salariul mediu net a fost de 2464 de lei. Alte comentarii nu-și au rostul.
Articol apărut în Zile și nopți, 9-22 noiembrie 2018