Cu bicicleta in spate, pe Copou


Treaba buna au facut baietii de la Green revoution si partenerii lor:in Bucuresti, Tg. Mures, Cluj, Timisoara, de vreo doua saptamani si in Iasi pun doritorilor la dispozitie biciclete moka. E vara, bate vantul prin Iasi, Copoul in cursul saptamanii are parte de o bine-meritata liniste dupa vreo 10 luni de forfota si agitatie, tramvaiele nu mai circula decat pe doua rute, autobuzele ce inlocuiesc tramvaiele 1 si 13 uita sa isi faca aparitia si cand apar, hopa si problemele tehnice (saptamana trecuta am vazut trei autobuze in doua zile consecutive trase pe dreapta si cu semnalizare de avarie), caldura mare, caini si pisici maidaneze lihnite, la fel ca cei cativa studenti care s-au incapatanat sa sfideze criza econimica si inca isi cauta servicii cazatii fiind in C7…parca ti-e mai mare dragul sa tragi o fuga pana in Parcul Expozitiei, sa stai macar 20 de minute la coda sa completezi formularul si sa iei bicileta, sa cobori si…tulai, Do’mne! la urcat intervine buba: biciletele nu au schimbatoare de viteza, ai un singur pinion, o singura foaie, claxon ,hmmm-hmmm, putine dintre bicilete mai au soneriile, dealul e lung…iti vine ori sa iei bicleta in spate si sa urci asa cu ea ca ti-ar fi mai usor sau sa intri cu bicicleta intr-un autobuz (tptusi, e posibil sa te dea soferul afara in suturi).

Cu toate astea, o plimbare cu bicicleta de una-doua ore e mai mult decat benefica. Ideal ar fi fost ca pista de biciclisti din Bucsinescu-Tudor-Pod Ros sa fi ajuns si prin Copou. Dar si cu pista sunt nenumarate probleme asa ca nu imi permit sa visez frumos. Te plimbi printre masini, printre copii din parc, printre in juraturile pietonilor de pe troturare, prin gropile de pe bulevardul Carol…Importanta e miscarea (si asta in vremea cand ziarele din Iasi trag semnalul de alarma ca tot mai multi copii ieseni sunt obezi si bolnavi).

Pentru mine, mai ramane o intrebare, de copil tampit:daca tot e criza in Iasi (criza economica,criza locurilor de munca,lipsa de studenti, criza tutunului, crize de nervi pe RATP si conducerea municipiului, criza chiriilor, criza locurilor bugetate la facultate, criza locurilor de camin, criza medicamentelor subventionate, crizele de nervi si multe alte crize) oare fetele, pardon „printelesele de Bahlui” si-au mai coborat standardele si pot fi cucerite dupa o plimbare cu bicicleta in locul unei plimbari cu BMw-ul?
Raspunsul il stim cu totii. Ramane miscarea.

 327 total views


Lasă un răspuns