Cum a fost la AeroNautic Show Iași 2013. Plusuri și minusuri (FOTO)


show aeronautic iasiSâmbătă, 17 august, împreună cu mai mulți prieteni, am mers la AeroNautic Show Iași. AeroNautic Show, aflat la a V-a ediție, s-a desfășurat pentru prima dată în județul Iași.  Evenimentul a fost amplu mediatizat, iar organizatorii s-au așteptat ca pe parcursul celor cinci ore de demonstrații, pe malul lacului Aroneanu să participe 10.000-15.000 de oameni. Deși organizatorii au recomandat ca oamenii să vină la Aroneanu cu mijloacele de transport în comun (microbuze aparținând S.C. Aprilie S.R.L., preț 2.5 lei călătoria), mi se pare că a fost o greșeală. La ora 15.00, când am ajuns în Târgu Cucu pentru a lua un microbuz, acolo erau deja vreo 50 de persoane care așteptau același lucru, iar numărul lor continua să crească. Până și microbuzele RATP care mergeau la Ciric erau arhipline pentru că mulți s-au gândit că este mai bine să meargă cu RATP-ul până la Ciric și apoi să continue pe jos până la Aroneanu, decât să se înghesuiească în microbuzele „Aprilie”. Nici cu taxiurile nu era mai ușor: „Nu merg dom-le la Aroneanu: fac 40-45 de minute până acolo și nu se merită pentru 30 de lei”. Într-un final, am intrat într-un microbuz, la ora 15.40. Eram 42 de persoane plus șoferul într-un microbuz de 18+1. Din Târgu Cucu până în Podu de Fier (practic un deal pe care la pas îl cobori în 3 minute) am făcut 10 minute. Aerul condiționat deja nu mai făcea față. Coloana de mașini abia înainta. Din Tătărași microbuzul a mers doar pe contrasens până a ajuns înspre Ciric, loc unde, împreună cu alți tineri, am cerut să deschidă ușa să coborâm și să mergem pe jos că oricum coloana de mașini nu înainta de 5 minute. Era ora 16.30. Nu bine am coborât din microbuz și am înaintat puți că am și văzut că câteva echipaje de Poliție dirijau traficul (a se citi „nu lăsau mașinile să înainteze, le punea să se întoarcă”). Parcarea amenajată la Aroneanu s-a dovedit a fi neîncăpătoare, mașinile fiind parcate atât pe dealuri, la marginea drumului sau oriunde erau disponibili 3-4 metri pătrați.

Sunt ferm convins că C.J.-ul și ceilalți organizatori vor susține că AeroNautic Show Iași 2013 a fost un succes total. Dar toată treaba cu transportul (mulți au fost nevoiți să se întoarcă din drum, alții să își lase mașinile prin Tătărași și să meargă pe jos, microbuzele care trebuiau să ducă locuitori în Dorobanți au trebuit să se întoarcă și ele din drum) este un mare minus. Un alt minus: poate nu am fost eu atent, dar nu am văzut de unde să cumpăr o apă sau un suc rece. Un alt mare minus: acrobațiile aeriene s-au desfășurat în mare parte deasupra pădurii, iar cea mai mare parte dintre cei din public nu a văzut mai nimic, pentru că malul lacului cu cei mai mulți spectatori era …lângă pădure.

Trecând peste cele 3 minusuri enumerate mai sus, spectacolul propriu-zis a fost unul pe cinste. Chiar dacă show-ul a fost diluat pe parcursul celor 5 ore, demonstrațiile, acrobațiile, intervențiile și prezentările au oferit motivul satisfacției ieșenilor care s-au chinuit să ajungă la cel mai mare show de acest gen din Moldova. Bila albă pentru cei care au făcut show-ul, bila neagră organizatorilor.

VEZI MAI MULTE IMAGINI AICI

UPDATE: În comunicatul oficial emis de Consiliul Județean Iași se precizează că „Evenimentul, organizat de către Consiliul Județean, s-a desfășurat pe malul lacului Aroneanu și a atras peste 20.000 de ieșeni.”. Deși a fost multă lume, nu pot crede că au fost peste 20.000 de persoane.

P.S.1: La întoarcere, cu același tip de microbuz, am făcut mai puțin de 10 minute.

P.S.2: Încă vreo 10 ediții de acest fel la Iași și pe urmă ar fi un fel de „Ziua Marinei” mutată de la Constanța la Aroneanu.

Loading


6 răspunsuri la “Cum a fost la AeroNautic Show Iași 2013. Plusuri și minusuri (FOTO)”

  1. Acolo unde au fost stationate elicopterele si mai apoi baloanele, erau niste tonete de fast food, see you tot see you sucuri si apa, bere doar la pahar…daca veneai de la celalalt capat de lac, n-aveai cum sa iei berea see you tine. Toalete ecologice la mama naibii si alea, vreo 4-5 intr-un singur loc…

  2. Merci! De aceea am scris că poate nu am fost eu atent …. Asta este, noroc că am venit noi echipați. Iar cu toaletele, aceași poveste: chiar nu le-am văzut

    • Nu vad doar raul. Dovada: „Trecând peste cele 3 minusuri enumerate mai sus, spectacolul propriu-zis a fost unul pe cinste. (…) demonstrațiile, acrobațiile, intervențiile și prezentările au oferit motivul satisfacției ieșenilor care s-au chinuit să ajungă la cel mai mare show de acest gen din Moldova. Bila albă pentru cei care au făcut show-ul” 🙂 Deci am vazut si partile bune, dar am subliniat si pe cele rele. Poate la urmatoarea editie (daca va mai fi), organizatorii vor invata din greseli si totul va fi impecabil. Poate … Poate nu va fi a doua editie … Poate se vor repeta greselile …Nu avem de unde sti 😉

Lasă un răspuns