determinator de plante si animale

Acesta nu este un text obișnuit rubricii de față. Este, mai degrabă, o recomandare la a descoperi mediul înconjurător. Este instrumentul de care avem nevoie pentru a înțelege ce vedem atunci când ne plimbăm prin Sub Arini, prin Pădurea Dumbrava, Dealul Gușteriței, când urcăm pe Vf. Măgura sau când facem orice altă drumeție în natură.

determinator de plante si animale

În cele 560 de pagini sunt prezentate 900 de specii de animale și plante în 1350 de fotografii color, dintre speciile cele mai întâlnite în Europa Centrală. La fiecare specie, indiferent că este vorba despre animale sau plante, găsim informații privind caracteristicile, distribuția, modul de viață, dezvoltarea, reproducerea și particularitățile, informații dublate de imaginile-anexă privind fructele, larvele insectelor, omizile fluturilor sau a puilor de păsări și mamifere.

Determinatorul te ajută să nu mai confunzi rândunica cu lăstunul de casă ori drepneaua neagră sau vrabia cu ciocârlia.

Spor la descoperit fauna și vegetația din împrejurimi (și chiar din inima orașului).

Determinatorul de plante și animale poate fi comandat de aici

Articol apărut în revista Zile și Nopți Sibiu

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

One thought on “Cum identifici fauna și vegetația din împrejurimi? O recomandare la a descoperi mediul înconjurător

Lasă un răspuns