Categorii
Blog

Dacă e Bacalaureat înseamnă că avem o nouă recoltă de perle, perle BAC 2012

Partea hazlie a Bacalaureatului: perlele elevilor (foto: exclusivnews.ro)

Ca și în ceilalți ani, profesorii corectori la proba de Limba și literatura română s-au distrat copios și și-au mai descrețit frunțile la auzirea „perlelor” absolvenșilor de liceu.

Ce aflăm nou anul acesta? Că „Latina clasică este o limbă moartă, care nu se poate vorbi decât în scris. Dupa căderea Imperiului Roman, o parte din latina clasică defunctă a devenit bulgară”.

Încă de pe vremea boierilor economiile erau la putere: „Mulţimile de boieri exploatatori îşi ţineau banii numerar în pungi. Haiducii îi atacau şi îi uşurau de bani în toate baladele.”

Ciprian Porumbescu a fost un geniu nu doar muzical, ci și literar: „Balada e o specie a liricii populare inventată de Ciprian Porumbescu.”

Ca în fiecare an, Eminescu nu s-a putut sustrage „perlelor” elevilor: „Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia.”

Mircea cel Bătrân a fost un fel de Benjamin Button, dar ciudat este și faptul că elevii cred că el a fost înmormântat cu umbra sa: „Mircea cel Mare, care prima dată a fost bătrân, stă la un discurs cu Baiazid. Acesta îl primeşte politicos, dar cu obraznicie, şi-l face în tot felul, ca pe o albie de porci”; „Mircea cel Bătrân a fost înmormântat la Cozia, împreună cu umbra sa.”

Avem și o sursă

De Bogdan Federeac

M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie.
Scriu prin reviste din 2003;
Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală;
În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri.
Din primăvara lui 2015 am început să cartografiez România frumoasă, România mea

3 răspunsuri la “Dacă e Bacalaureat înseamnă că avem o nouă recoltă de perle, perle BAC 2012”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Enter Captcha Here : *

Reload Image