Despre penultimul concert al trupei Iris cu Cristi Minculescu la „Backstage cu Cosmin Vaman” – Ediția 1@ Radio Nord Est FM


O emisiune care nu are cum să nu îți placă

11 septembrie a venit cu o surpriză mai mult decât plăcută: emisiunea „Backstage cu Cosmin Vaman” – Ediția 1, la Radio Nord Est FM. Începând cu săptămâna aceasta, în fiecare marți, de la ora 22.00, vă puteți lua doza de muzică bună românească din emisiunea lui Cosmin. Nu veți auzi „Vara nu dorm” sau alt cântec comercializat de toate canalele media, dar veți putea gusta din Byron, Alexandrina Hristov, Paul Arvat, Alexandru Andrieș și mulți artiști veritabili. Prin intermediul Backstage cu Cosmin Vaman afli ce evenimente muzicale au loc în Iași, ai în fiecare săptămână invitat un artist ieșean (în prima ediția a fost Paul Arvat) și unul național (pentru prima ediție a fost o surpriză: nu un artist, ci un band, byron). Pe scurt: două ore cu muzică bună și poezie.

Dacă tot am făcut introducerea, în afară de emisiunea în sine am mai avut parte de o surpriză. Ea începe după prima ora, la minutul 7:

O veste proastă a luat de curând prin suprindere pe toți fanii „naționalei de rock a României”. Trupa Iris a anunțat că urma să se despartă de solistul alături de care și-a scris toată istoria, Cristi Minculescu.

Printr-o coincidență fericită, în cadrul Festivalului GFEST, Iris a avut unul din ultimele concerte în formula cunoscută chiar la Iași. Am stat de vorbă cu doi dintre fanii ieșeni ai trupei despre experiența ultimului concert Iris împreună cu Cristi Minculescu.

Primul dintre ei, Bogdan Federeac, scrie pe blogul său că a luat parte  probabil la cel mai bun concert pe care l-a văzut în Iași de ceva vreme. „Concertul Iris de la Iași, penultimul concert cu Cristi Minculescu la voce, mi s-a părut cel mai bun concert la care am asistat în Iași în ultimii patru ani de zile. La unele piese chiar mi s-a ridicat părul pe mână și am simțit un fior, mai-mai începeam și eu să plîng, cum erau câțiva bătrânei în spatele gardului de protecție. Încărcătura emoțională a fost foarte mare, mai ales când publicul a început să strige «Cristi, nu pleca! Cristi, nu pleca!»; toată lumea era în extaz, iar Cristi a demonstrat că face totul pentru fani. Au făcut, cred, 5 bis-uri, ceea ce mi se pare foarte mult pentru o trupă ca Iris. Spectacolul a fost spectacol. Cei care au venit la concert au rămas cu o amintire pe care nu o vor uita mult timp.”

Jurnalistul Andrei Giurgia, cunoscut ca unul dintre cei mai mari fani ai formației, a fost cel de-al doilea intervievat al lui Cosmin în legătură cu experiența ultimului concert al trupei Iris la Iași.

***

Săptămâna viitoare invitatul este Florin Chilian

Emisiunea poate fi ascultată în reluare sâmbătă, de la ora 16.00 la Radio Nord Est FM sau mai jos:

ȚI-A PLĂCUT? TRAGE CU OCHIUL PE-AICI ȘI DĂ UN LIKE

Loading


Lasă un răspuns