Poate că nu chiar acum, mai ales că meteorologii au anunțat că abia acum vine iarna adevărată (cu zăpezi și viscol), dar poate aveți ceva idei de reamenajat curtea sau grădina la primăvară, de aceea nu ar strica să aruncați un ochi peste mai multe modele de pavele ieftine.  Alegerile nu sunt ușoare pentru că la întrebarea „ce modele de pavele ieftine să aleg?” răspunsul s-ar putea să vă surprindă. Există o mulțime de modele din care puteți alege, în funcție de diferite criterii (mă refer în afară de criteriul prețului), gamele de culori, texturi și forme fiind foarte variate. Cu ajutorul pavelelor puteți construi diferite forme / desene, de la chestii dreptunghiulare, la cele în rețea, topor, floare simplă, cecuri, stele sau evantai. Există unele modele de pavele, eko natur se numesc, ce vă permite să creșteți fire de iarbă chiar în interiorul pavelelor.

Avantajul pavelelor

Din nou, lăsăm prețul deoparte. Vorbim despre durabilitate și îngrijire. Rezistența la îngheț-dezgheț, precum și la umiditatea crescută și la temperaturile ridicate dau durabilitate pavelelor (primul punct atins). Apoi, faptul că nu trebuie înlocuit sau întreținut cu substanțe speciale, ci trebuie doar să ai o minimă grijă de ele (să le cureți), oferă un avantaj în ceea ce privește îngrijirea (și cel de-al doilea punct ochit)

Nu trebuie să îți faci griji în privința delimitării modelului de pavele cu care îți umpli curtea: găsești atât borduri clasice, cât și  bordură semirotundă pentru alei (pentru un plus al aspectului.

Scurte idei

Dacă dorești un design simplist care să confere grădinii tale un aer de eleganță poți opta pentru o terasă din piatră.

Ca să ajungi mai ușor la straturile de flori din grădină îți poți amenaja alei înguste din pavele și borduri – aleile oferă grădinii o imagine ordonată.

Pentru un mix de clasic și modern puteți recurge la amenajarea grădinii cu dalele înierbate cu piatră. Aceste dale înconjurate de flori multicolore pot crea un spațiu propice relaxării și confortului personal.

Pot fi luate în calcul rigole (ajută în perioada ploioasă), fântâni arteziene sau pitici de grădină. Dar lista poate continua la nesfârșit, în funcție de dorințele și imaginația fiecăruia.

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

Lasă un răspuns