coperta-dragoste-cu-acordul-parintilor-bogdan-federeacPentru cei care m-au întrebat în ultima perioadă de „Dragoste cu acordul părinților”: povestea e lungă și nu doresc (cel puțin nu încă) să o fac publică, editura la care a apărut este o editură mică, tirajul a fost modic. 

Trei exemplare am dat în urmă cu mai bine de două luni, în urma unui concurs.

Mai am câteva exemplare. Dacă mai este cineva interesat și vrea să cumpere, aștept un comentariu sau un mail (bogdan punct federeac at yahoo punct com).

Las și câteva rânduri scrise de alții despre ceea ce am scris eu:

Revenind la cartea lui Bogdan Federeac, o considerăm o galerie cu poezie  expusă.  Nu greşesc pentru că  poetul „expune”, pur şi simplu, 44 de  credinţe pe o axiomă miserupistă: femeia reală nu trebuie să constituie preocuparea  supremă. Ideea de femeie, da!  (Georgică Manole)

Astfel de relaţie, între iubită şi poezie, de cele ma multe ori contopindu-se, îl scoate pe Bogdan Federeac din linia tinerilor poeţi ce fac clar distingoul dintre cele două fiinţe, una fizică, alta spirituală. Cei mai mulţi dintre poeţii promoţiei sale nu mai vorbesc de poezie, despre poem. Li se pare depăşit, fumat. Cu atît mai puţin să facă o astfel de apropiere. Bogdan Federeac nu are acest complex. Pentru el chiar „dragostea pentru poezie” este făcută, vorba vine, cu „acordul părinţilor”. Intimitatea astfel tratată are o siguranţă pe care cititorul şi-o confirmă din chiar textele oferite de poet.  (Gellu Dorian)

Bogdan Federeac s-a născut poet și, dacă nu i se vor urca prea repede la cap succesele și premiile de până acum – deși tânăr, are un palmares de invidiat – va deveni un nume în poezia română de mâine. (Nicolae Sava)

Fie că apelează la imaginarul tradițional ori la clișee poetice, poemul său este tăiat cu claritatea unei compoziții realiste intensificând senzația de căutarea a tonului just pentru o aserțiune personală. (Răzvan Țupa)

Bogdan Federeac contruiește un limbaj poetic personal care închide mai multe texte într-o aventură a definrii acestei personalizări. El realizează acest lucru și prin fondul subteran care unifică textele tematic-emoțional  și care la fiecare poet arată altfel. Am convingerea unui poet format care trebuie să intre în sistem. (Mirel Cană)

Loading

Bogdan Federeac
contact@fede.ro
M-am născut în 1989 și sunt licențiat în filologie. Acum sunt student la Ecologie și Protecția Mediului; Scriu prin reviste din 2003; Primul blog l-am avut in 2008, iar din 2011 am avut câteva colaborări cu presa centrală; În 2012 am lansat www.fede.ro și tot în 2012 am publicat un volum de versuri. În ultimii ani am început să fiu mai interesat de munți și păsări

2 comentarii la „Dragoste cu acordul părinților: pentru cei care sunt interesați de volum

Lasă un răspuns