Nu a câştigat MasterChef-ul (nici nu a participat), nu are blog culinar, nu-i nici Horia Vârlan, dar contează că e Cristi Federeac. Are 32 de ani.
E bucătar-şef la restaurantul Taco Loco din Suceava. Înainte de asta a fost bucătar-şef la un alt restaurnat sucevean, Picollo Mondo.
Prin 2007 semna, o dată pe săptămână, „Reţeta zilei” în Monitorul de Suceava.
În 2010, în Academia Caţavencu apărea că „Sucevenii mănâncă bine, dar pe şest”, un articol care nu a făcut cinste patronilor, dar care i-a laudat pe frate-miu şi colegii lui.
E unul dintre cei mai apreciaţi şi căutaţi bucătari suceveni.
Între timp a mai fost pe la câteva concursuri gastronomice. Azi s-a întors de la Arena bucătarilor, concurs naţional desfăşurat la Braşov. Cu ce a concurat acolo? cu „o tartă de orez, cu somon şi creveţi pentru antreu; la felul doi, file de vită cu sos de caise, iar ca desert, must de ciocolată cu infuzie de mentă”. Restul e poveste
(îl găsim şi în filmuleţul de mai jos, începând cu secunda 50)
Am fost colegi de facultate si spun pe drept cuvant ca este un om si jumatate, un suflet mare care a imbratisat arta culinara. Ma bucur pentru el.