E greșită rău lumea în care trăim


Martie 2022 – Război în Ucraina. Biserica Ortodoxă Română și-a mai spălat din păcate – primii care s-au mobilizat pentru a ajuta refugiații din Ucraina au fost preoții ortodocși din zonele de granița comună cu Ucraina (instituțiile statutului s-au trezit ceva mai târziu, dar s-au trezit). Reprezentanții B.O.R. au condamnat invazia rusească și lipsa de implicare a Patriarhului Kiril.

Martie 2022 – în cadrul aceleiași Biserici Ortodoxe Române încă sunt înalți prelați care consideră că nu există niciun război în Ucraina, că totul este un show mediatic SUA-Rusia.

Februarie-Martie 2022 – preoții din diferite localități strâng donații pentru refugiații ucraineni; enoriașii donează alimente neperisabile, haine, saltele și diferite sume de bani.

Același martie 2022: una dintre eparhiile din țară, condusă de un sceptic privind existența războiului din Ucraina, consideră că donațiile în bani pentru ajutorarea refugiaților ar fi mai de folos pentru plata facturii la gaz (aproximativ 90.000 de lei).

Alte comentarii nu-și au rostul.

„Pe surse” scandalul va ajunge în presă. Doar că se va împacheta împreună cu niște acțiuni ale DNA și fraude pe fonduri europene.

 137 total views


Lasă un răspuns